Volle maan in Tweelingen 19 december: transformerende invloed & lichtpuntjes

De laatste volle maan van dit jaar, op 19 december in het luchtige teken Tweelingen, brengt licht met zich mee! “Je kunt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst zien en je optimistisch voelen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Maar ook dwergplaneet Cheiron, de ‘gewonde genezer’, komt tevoorschijn…

Naast de volle maan zijn er rond Kerst nog meer kosmische gebeurtenissen die grote invloed op ons hebben.

Lichtpuntjes en optimisme

Tijdens een volle maan kun je innerlijke conflicten ervaren en voelen dat er iets moet veranderen. Ook wil je knopen doorhakken. Op zondag 19 december staat de volle maan in het luchtige teken Tweelingen en de zon, recht ertegenover, in het optimistische vuurteken Boogschutter. De eigenschappen van deze strijdige tekens hebben een transformerende invloed op ons. De mooie verbinding met Jupiter, die de heerser is van de Boogschutter, beïnvloedt de uitwerking van de volle maan op een gunstige manier. Je kunt wat lichtpuntjes zien: je ontdekt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst en voelt je optimistisch.

Behoefte aan harmonie & uitvergrote conflicten

Naast de volle maan zijn er rond Kerst nog meer kosmische gebeurtenissen die grote invloed hebben op hoe we ons voelen. De winterzonnewende op 21 december kan een keerpunt zijn. We beleven dan de kortste dag en bewegen ons weer naar het licht! Als je nieuwe, andere keuzes maakt, kunnen er meer positieve gevoelens en momenten komen.

Verder loopt Venus, de planeet van liefde, schoonheid, harmonie, geld en bezit, van 19 december tot eind januari 2022 retrograde in het teken Steenbok. Dit betekent een periode van introspectie, waarin er meer aandacht kan gaan naar relaties, samenwerking en je financiën. Je kunt nu extra behoefte hebben aan een fijne sfeer en harmonie in je omgeving, maar dat kan moeilijk zijn doordat conflicten versterkt worden.

Venus staat namelijk samen met de transformerende planeet Pluto, die weer een zogenaamd spanningsaspect maakt met Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet. Pluto gaat over het verborgene, over angst, jaloezie en macht. Het gevolg: in jouw persoonlijke leven kan tweedeling ontstaan.

Intense ascentie-klachten tijdens de volle maan

Nog een samenspel dat flink voelbaar is: voor de derde keer dit jaar vormen Saturnus en Uranus op 24 december een zogenaamd ‘vierkant’. Je kunt je opstandig en extra beperkt in je vrijheid voelen. Maar je kunt deze periode ook gebruiken om stil te staan bij wat nu écht belangrijk voor jou is.

Rond volle maan ben je gevoeliger en kun je ascentie-symptomen dus intens ervaren. Mogelijke klachten zijn onrustig of weinig slapen, hoofdpijn, vermoeidheid, piekeren, pijn in de nek, griepachtige verschijnselen, vermoeide benen, emotioneel zijn en kortademigheid.

Tweelingen: leergierig en snel afgeleid

Tijdens deze volle maan wordt er naar een balans gezocht tussen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter. Tweelingen hebben veel interesses en zijn van alle markten thuis. Ze komen jeugdig over en zijn vlot in de omgang, dol op korte reisjes en uitstapjes. Communicatie, spreken en organiseren zijn enkele van hun talenten. Ze zijn leergierig en nieuwsgierig en zijn echte denkers, goed in analyseren en verbanden leggen. Wel kunnen ze snel verveeld en afgeleid zijn doordat ze steeds iets nieuws willen. Dat maakt hen onrustig. Ze maken bijvoorbeeld niet af waarmee ze bezig waren of zoeken weinig verdieping.

Tweelingen kunnen weleens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk voor ze, dan kiezen ze soms voor de makkelijke weg. Over het algemeen zijn Tweelingen opgewekte en vrolijke mensen met een sterk gevoel voor humor. Goed in het maken van woordgrapjes, doordenkertjes en het imiteren van anderen.

Boogschutter: eerlijk en avontuurlijk

Boogschutters daarentegen houden van diepgang en open communicatie. Soms zijn ze zo eerlijk dat ze wat tactloos overkomen. Ze willen de beweegredenen van mensen beter begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Ze zijn vaak spiritueel leraren en genezers en zijn steeds bezig met het verbreden van hun horizon. Meestal zijn Boogschutters optimistisch, enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ook kunnen ze weleens overdrijven of betweterig overkomen en beloven ze meer dan ze aankunnen.

Waar kies je voor: confrontatie of afleiding?

Beide tekens zijn vaak onrustig, omdat ze steeds nieuwe uitdagingen in hun leven willen. Het conflict dat we kunnen ervaren tijdens deze volle maan: misschien willen we contacten oppervlakkig houden, maar tegelijk worden we uitgedaagd om meer diepgang te zoeken in onszelf, ons werk en onze vriendschappen en relaties. Zoeken we afleiding of gaan we de confrontatie met onszelf aan? Kunnen we eerlijk zijn naar onszelf en anderen of kiezen we voor de makkelijke weg met smoesjes en leugentjes? Ook kan het zijn dat we moeten afwegen of we een lange opleiding gaan doen of een korte cursus. Wordt het een lange reis of korte uitstapjes?

Wat financiën betreft: je kunt besluiten om het zuinig aan te doen en te sparen voor later. Mogelijk wil je aandacht besteden aan het schrijven van teksten voor je website, het maken van reclame, het volgen van een cursus of het lezen van informatieve artikelen. Dit alles gericht op het uitbreiden van je werkzaamheden in de toekomst.

Een positieve boost dankzij Jupiter

De volle maan in Tweelingen maakt een mooie verbinding met geluksplaneet Jupiter. Je kunt hierdoor behoefte hebben aan rust en wilt mogelijk meer tijd vrijmaken voor hobby’s, klusjes, knutselen, spelletjes met je gezin of vrienden, een goed boek of lange wandelingen met filosofische gesprekken.

Onder invloed van Jupiter hebben we de energie om uit te breiden op werkgebied en onze plannen kracht bij te zetten.

Er verschijnt een lichtpuntje aan de horizon, waardoor jij je gemotiveerd voelt om aan de slag te gaan met je plannen en wensen. Je kunt je vol enthousiasme wijden aan je verdere groei: jouw expansiedrang is groot! Ook krijg je mogelijk een leuke financiële meevaller.

Kerst en oude pijn

De heerser van de Tweelingen is Mercurius, planeet van communicatie en denken. Hij maakt een ‘spanningsaspect’ met de planeet Cheiron, die in de mythologie bekendstaat als de gewonde genezer. Oude pijn uit bijvoorbeeld jouw jeugd kan duidelijker naar voren komen, zeker nu we rond Kerst meer tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Je komt mogelijk in situaties terecht waarin jij je niet gehoord of serieus genomen voelt. Of waarin je het moeilijk vindt om je gedachten en mening te uiten, waardoor mensen over je heen lopen. Dit kan ervoor zorgen dat jij worstelt met onderdrukte boosheid die naar boven wil komen. Je bent mogelijk bang om de harmonie te verstoren of je vreest dat je alleen komt te staan of dat je reputatie en/of je carrière eronder lijdt.

Ook kan het zijn dat je een innerlijk conflict ervaart wanneer je zelfstandig wilt worden, maar dit nog niet meteen lukt. Het maakt je onzeker en pessimistisch over de toekomst. Je wordt uitgedaagd om over onzekerheden en angsten heen te stappen, zodat je jouw doelen kunt behalen.

En om voor jezelf op te komen en eventueel contacten met mensen te verbreken die niet ondersteunend zijn op momenten dat jij in je kracht probeert te komen. Je mag beseffen dat je niet te serieus of streng voor jezelf hoeft te zijn. Je kunt het leven als een grote leerschool ervaren, waarin je spelenderwijs ervaringen opdoet.

Invallen en vernieuwende ideeën

Je kunt plotselinge ingevingen krijgen en een carrièreswitch willen maken doordat Mercurius een mooie verbinding met Uranus maakt. Mogelijk kun je de stap naar zelfstandigheid zetten dankzij vernieuwende ideeën over hoe je jouw financiën kunt regelen of over een nieuwe onderneming. Ook kun je ineens een mogelijkheid zien om te verhuizen en op jezelf te gaan wonen. Maar waak er wel voor dat je niet te veel hooi op je vork neemt en hierdoor gespannen raakt. En laat je niet afleiden!

Venus retrograde: oude liefdes duiken op

Venus is de planeet van relaties, samenwerken, schoonheid, harmonie, geld en bezit. Op 19 december gaat Venus retrograde lopen: het is een periode waarin je relaties en financiën herziet. Er kan een afstand in relaties ontstaan of oude liefdes verschijnen weer in je leven. Doordat Pluto samen staat met Venus kunnen relaties een transformatie doormaken, waarbij angst en jaloezie naar boven komen. Door Eris kan er een tweedeling ontstaan.

Tweelingzielen en de volle maan

Tweelingzielen staan voor uitdagingen tijdens de volle maan in Tweelingen. Jullie kunnen gesprekken hebben waarin eerlijkheid en openheid gewenst zijn, maar kunnen ook met smoesjes en leugens te maken krijgen. Jullie kunnen ertegenaan lopen dat de een naar diepgang zoekt, terwijl de ander het juist moeilijk vindt om in contact te staan met zijn of haar emoties. Dit kan frustratie en boosheid veroorzaken bij de twin die wel diepgang wenst in de relatie.

Ook onzekere gevoelens en het gevoel niet goed genoeg te zijn, kunnen een rol spelen tussen tweelingzielen. Deze onzekerheden mogen overwonnen worden. Venus, die samen staat met Pluto, zorgt voor de nodige transformaties. Hierdoor kan er veel verdriet loskomen, evenals de angst om elkaar kwijt te raken. Deze emoties kunnen versterkt worden wanneer jij of jouw tweelingziel houdt van (onschuldig) flirten. Het hebben van meerdere contacten kan voor de nodige spanning in jullie relatie zorgen. Jullie worden dan ook uitgedaagd om diepgewortelde angsten, verdriet en negatieve gedachtepatronen los te laten, om zo meer rust in jezelf te vinden.

Webinar 19 december: Lichtreis volle maan in Tweelingen

Karin en Danique Vergeer organiseren op 19 december een online Lichtreis voor de volle maan in Tweelingen. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze laatste volle maan van het jaar, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s. De healing kan intens zijn, doordat we in de afronding van dit jaar zitten en worden voorbereid op 2022.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *