Volle maan in Waterman 24 juli: dit betekent het voor jou!

Op 24 juli staat aan de ene kant de volle maan in Waterman, aan de andere kant staat de zon in Leeuw. Jij zit er tussenin, in een spagaat. “Je wilt je eigen weg gaan, maar kunt hierdoor in een loyaliteitsconflict terechtkomen. Doe jij wat je omgeving van jou verwacht? Of volg jij jouw intuïtie?” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je kunt je nu bewuster worden van wie je bent en wat je waard bent.

Volle maan: Gevoel versus verstand

De volle maan op zaterdag 24 juli staat in Waterman en er recht tegenover staat de zon in Leeuw. Het zijn twee tegengestelde astrologische tekens. De Waterman is eigenzinnig en volgt zijn eigen pad, terwijl de Leeuw traditioneler is en zich meer vasthoudt aan conventies. Rond volle maan is het zoeken naar een balans tussen deze twee tekens. Het kan voor veel innerlijke conflicten zorgen en jouw emoties flink beïnvloeden. Het is een strijd tussen gevoel en verstand.

Omdat er veel veranderingen in jouw bewustzijn plaatsvinden, kun je ascensie-symptomen ervaren. Denk aan slecht slapen, je onrustig voelen, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid of griepachtige verschijnselen.

Het Watermantijdperk: zorgen voor elkaar

De volle maan staat dit jaar tweemaal in het teken Waterman; de volgende keer is op 22 augustus. Dit zorgt ervoor dat de energie van het Watermantijdperk versterkt wordt. De twee volle manen stimuleren ons om vanuit vrijheid, gelijkheid en broederschap te leven en het ego-bewustzijn los te laten. Aandacht en zorg voor elkaar gaan steeds meer centraal staan. Er is voor iedereen plaats in de samenleving, ook voor de minderbedeelden onder ons, en voldoende ruimte voor individuele ontplooiing.

Volle maan & Waterman: eigenzinnige wereldverbeteraar

Het thema van deze volle maan in Waterman is de drang naar vernieuwing. Je wilt je eigen gang gaan, maar kunt daardoor in een loyaliteitsconflict terechtkomen. Doe jij wat je omgeving van jou verwacht? Of kies jij ervoor om jouw intuïtie te volgen?

Mensen met veel Waterman-invloed zijn sociaal ingesteld en hebben veel idealen en toekomstplannen. Ze willen een betere toekomst creëren voor de mensheid. Watermannen worden vaak een tikkeltje eigenzinnig en excentriek gevonden. Ze hebben een sterke intuïtie en veel interesse in techniek, wetenschap, astrologie en psychologie. Door hun behoefte aan vrijheid trekken zij zich doorgaans niet veel aan van de verwachtingen van anderen. Ze kunnen opstandig zijn en zich willen afzetten tegen de maatschappij. Watermannen met hun originele en vernieuwende ideeën zijn de uitvinders onder ons.

De Leeuw & volle maan: leider die houdt van aandacht

De Leeuw daarentegen is conventioneler. Hij is een echte leider, maar kan wel een tikkeltje autoritair zijn en flink boos worden als hij zijn zin niet krijgt. Aanzien kan belangrijk voor hem zijn; hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Complimentjes doen Leeuwen goed. Zij hebben ze soms nodig om hun eigenwaarde te versterken. Naar hun dierbaren toe zijn ze warmhartig en beschermend. Ook zijn ze vaak gul. Ze verwennen hun naasten en zichzelf graag met luxe artikelen of uitjes.

De Zwarte Maan & Volle maan: jouw schaduwkanten

De volle maan maakt een mooi aspect met de Zwarte Maan (ook wel Lilith genoemd), het punt in je horoscoop dat jouw schaduwkanten aangeeft. Het kan je stimuleren om in gesprekken jouw blinde vlek onder ogen te zien. Mensen om je heen kunnen spiegelen welke blokkades of negatieve overtuigingen een rol bij jou spelen.

Je kunt in situaties terechtkomen waarin er sprake is van manipulatie, woordverdraaiingen, leugens of bedrog. Het kan gaan om roddels uit jaloezie of boosheid. Iemand kan wraakzuchtig zijn en je willen terugpakken vanwege iets wat je hebt gezegd. Of gemene uitspraken doen om jou naar beneden te halen. Ook kan plotseling duidelijk worden dat iemand twee gezichten heeft en verborgen houdt wat hij of zij werkelijk voelt.

Kiezen voor je eigen geluk

Wanneer je iemand confronteert met de waarheid – de Waterman houdt van eerlijkheid en gelijkheid – kan duidelijk worden wie er juiste intenties heeft en wie niet. Loyaliteitsgevoelens kunnen je ervan weerhouden om radicaal banden te verbreken. Maar de Waterman kan grillig zijn en op een onverwacht moment kun jij je plotseling willen losmaken van deze (toxische) relaties. Je kiest voor je eigen geluk! Dat is zeker het geval als jij bent gegroeid en meer eigenwaarde hebt gekregen.

Vesta tijdens volle maan: wat ben jij waard?

Ook Vesta speelt een belangrijke rol tijdens deze volle maan. De dwergplaneet zegt iets over onze conditionering, ons zelfbeeld en onze eigenwaarde. Jij kunt je nu bewuster worden van wie jij bent en wat jij waard bent. Nu Vesta in Weegschaal staat en een mooie verbinding maakt met de volle maan, kun je veel waarde hechten aan gelijkwaardigheid. Je hebt het gevoel dat iedereen uniek en even belangrijk is.

Misschien laat jij je niet meer klein maken of onderdrukken. Plotselinge ingevingen kunnen de situatie waarin je zit verhelderen en bevestigen dat jouw keuze gerechtvaardigd is. Je kunt ervoor kiezen om vaker gelijkgestemden op te zoeken en voor anderen op te komen die in moeilijke situaties zitten. Ze zijn bijvoorbeeld het slachtoffer van manipulatie of geroddel. Deze volle maan brengt dus mensen bij elkaar en zorgt voor verbroedering.

Hardop fantaseren over wensen

De planeten Mercurius en Neptunus maken een harmonieuze verbinding. Het gevolg: jij wilt graag je droomwensen delen met gelijkgestemden en samen fantaseren over hoe jij je creatieve kanten gaat inzetten. Je kunt ook filosoferen over de spirituele kant van het leven en hoe je die kunt verweven met werk. Nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan, brainstormen, de creatieve energie laten stromen… het kunnen verlangens van jou zijn. Omdat Neptunus retrograde loopt, kunnen alle ideeën niet meteen vorm krijgen. Heb nog even geduld tot het einde van het jaar.

Een zware tijd voor tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen een moeilijke tijd doormaken. Doordat jullie communicatie niet soepel verloopt, kan er een verwijdering tussen jullie ontstaan. Vooral wanneer er sprake is van leugens, manipulatie of roddels. Jullie kunnen je gekwetst voelen, bang zijn om elkaar kwijt te raken of zelfs uit boosheid wraak willen nemen. Wanneer je het gedrag van je twin niet meer tolereert, doordat je eigenwaarde is gegroeid, kun je ervoor kiezen om je eigen weg te gaan. Gelijkwaardigheid in de relatie is namelijk waar jullie steeds meer naar streven.

Vergelijkbare problemen kun je ervaren met je karmische partner of met iemand anders in je leven. Mogelijk verbreek je het contact. Hierdoor kunnen je tweelingziel en jij juist dichter tot elkaar komen. Jullie vinden inspiratie en creativiteit bij elkaar en willen je inspannen voor een gezamenlijke toekomst. Dit vraagt wel om het loslaten van angsten. Tweelingzielen kunnen elkaar dan ook confronteren met ongewenst gedrag, zodat er een transformatieproces op gang komt.

Jullie kunnen stilstaan bij: wat wil ik in het leven? Hoe kan ik wensen werkelijkheid laten worden? Jullie kunnen dromen met een betekenis krijgen of ingevingen, die duidelijk maken welke richting je mag gaan. Jullie intuïtie kan nu sterk zijn.

Webinar Egyptisch Nieuwjaar 26 juli 2021

Voor het Egyptisch Nieuwjaar op 26 juli geven wij een webinar met een bijzondere geleide meditatie en afstandshealing om samen samen met jullie het Egyptisch Nieuwjaar te vieren. Voor velen en met name ook in situaties rondom tweelingzielen een nieuw begin van een nieuwe fase.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *