Volle maan in Weegschaal 16 april 2022: levenslessen leren & zoeken naar balans

De volle maan in Weegschaal op 16 april brengt jou in dubio: kies ik voor mezelf óf wil ik het anderen naar de zin maken? Het is een groot dilemma, dat tot ruzies en onvrede kan leiden… “De verbinding met de planeet Saturnus stimuleert jou om je levenslessen te leren. Twijfel niet te veel, maar volg je intuïtie,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Het wordt een periode waarin we het evenwicht in onszelf en ons leven vinden. We trekken ons minder aan van de mening van anderen.

Strijd tussen gevoel en verstand

De volle maan op zaterdag 16 april staat in Weegschaal en er recht tegenover staat de zon in Ram. Het zijn tegengestelde astrologische tekens: de Weegschaal wikt en weegt voordat hij een beslissing neemt, de Ram is impulsiever. Rond volle maan is het zoeken naar een balans tussen deze tegenpolen, wat voor innerlijke conflicten kan zorgen. Het is een strijd tussen gevoel en verstand. Veel veranderingen vinden plaats in jouw bewustzijn.

Hartkloppingen en hoofdpijn tijdens volle maan

Deze volle maan maakt mooie verbindingen met de planeten Saturnus, Mars en Juno. Ze zorgen ervoor dat je daadkrachtiger beslissingen neemt over relaties en jouw carrière. Verder kun je de nodige spanningen ervaren door de invloed van Pluto en Eris. De vraag is: kun je de lieve vrede bewaren? De kans op ruzies en tweedeling is namelijk groot.

Rond de volle maan kun je veel last hebben van ascensie-symptomen zoals je onrustig voelen, slecht slapen, hoofdpijn, veel dromen, hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden.

Zo ervaar je de Weegschaal-energie

De Weegschaal, waar de maan in staat, is erg empathisch. Hij houdt van balans en een prettige sfeer en zal daarom makkelijk iemand ‘pleasen’. Weegschalen kunnen situaties van meerdere kanten bekijken en bemiddelen graag. Hun voorkomen is charmant. Dit alles maakt ze tot perfecte gastvrouwen en -heren en receptionisten. Ze kunnen lang wikken en wegen over een besluit en komen daardoor twijfelachtig over. De rechtspraak hoort bij de Weegschaal.

De vurige Ram-energie

De Weegschaal houdt van samenwerken, terwijl de Ram, waar de zon in staat, meer een individualist is. Onafhankelijk, avontuurlijk, doelbewust en actief. Hij is een echte leider. Hij houdt niet altijd rekening met anderen en kan nogal impulsief, ongeduldig en snel geïrriteerd zijn. Wel weet dit vurige teken anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in het uitwerken van zijn ideeën. Wanneer de Ram zich in zijn positie bedreigd voelt, kan hij de concurrentiestrijd aangaan. Oorlogsvoering, avontuur en sport horen bij dit teken.

De grote vraag rond de volle maan in Weegschaal is: hak je knopen door en maak je keuzes voor jezelf? Of houd je liever rekening met anderen en wil je het hen naar de zin maken?

Je droomleven creëren

De volle maan maakt zoals gezegd een harmonieuze verbinding met Mars. Hierdoor wil jij je droomleven creëren en kun je veel bezig zijn met jouw kunstzinnige, creatieve of mediamieke gaven. Jouw interesse kan naar spiritualiteit gaan en misschien wil jij je inzetten voor een goed doel. Op het werk kun je helemaal opgaan in lopende projecten of opdrachten. Mensen die met jou de concurrentiestrijd willen aangaan, laat je links liggen.

Tijd om levenslessen te leren

Door de energie van de volle maan kunnen we veel twijfelen over beslissingen. Je kunt ook sneller gefrustreerd raken wanneer je gevoel en verstand maar moeilijk op één lijn komen. De verbinding met Saturnus stimuleert jou om je levenslessen te leren en niet te veel te twijfelen, maar je te verbinden met je intuïtie en haar te volgen.

De les kan zijn: laat je niet domineren, manipuleren of beïnvloeden door anderen. Mogelijk wil je minderwaardigheids-, schuldgevoelens en faalangst overwinnen. Evenals de angst om verstoten te worden door vrienden als jij bijvoorbeeld voorrang geeft aan je carrière. Het wordt dus een periode waarin we het evenwicht in onszelf en ons leven vinden. We trekken ons minder aan van de mening van anderen.

Pluto dwingt tot transformatie

De planeet Pluto heeft een dwingend karakter. Hij kan jou uit je droomwereld halen wanneer er weggestopte gevoelens uit je onderbewustzijn naar boven willen komen. Je kunt een innerlijk conflict ervaren en het gevoel hebben niet verder te kunnen. Pluto zorgt ervoor dat je onverwerkte emoties die jou tegenhouden in je ontwikkeling, transformeert en destructief gedrag loslaat. Emoties kunnen plotseling de kop opsteken en explosief naar buiten komen. Ook kun je het gevoel hebben: het is nu of nooit, ik moet die belangrijke beslissing nú nemen!

De zonsverduistering: een nieuwe koers kiezen

De (gedeeltelijke) zonsverduistering van 30 april kun je nu al voelen. Deze solar eclips kan veel emoties bij je losmaken. Het kan een keerpunt zijn, waar je het oude loslaat en voor een andere koers kiest. De energie dwingt jou min of meer om angsten voor het verlies van (financiële) zekerheden los te laten en oude situaties en relaties, die niet meer bij je passen, achter je te laten. Het betekent een nieuw begin, een nieuwe richting. Je wordt dan ook uitgedaagd om meer in je kracht te komen, je eigenwaarde te versterken, niet over je heen te laten lopen en grenzen duidelijk te stellen en te bewaken.

Onder invloed van dwergplaneet Eris kan dit ertoe leiden dat bepaalde contacten verbroken worden en jij getriggerd wordt in jouw angsten, zoals bindings- of verlatingsangst. Ze kunnen te maken hebben met karmische situaties uit het verleden en vorige levens. Ook seksueel misbruik, machtsmisbruik of de relatie met jouw ouders kunnen hierin een rol spelen. Je mag onderzoeken waar jouw angsten vandaan komen, om ze vervolgens te verwerken en de basisveiligheid in jezelf te versterken.

Tweelingzielen: de bom kan barsten!

Saturnus, Mars en Juno (die over het huwelijk en tweelingzielen gaat!) maken een mooie verbinding met de volle maan. Hierdoor gaan tweelingzielen meer vrijheid in hun leven creëren. De zonsverduistering van 30 april kan tot een dieptepunt leiden, dat een keerpunt voor jullie kan betekenen. Jullie willen je mogelijk bevrijden uit beknellende situaties of relaties en financieel onafhankelijk worden. Eris kan hier nog een schepje bovenop doen, want het is de dwergplaneet van tweedeling. Zo kan het zijn dat jij je karmische relatie loslaat, familie- of vriendschapsbanden verbreekt of van baan verandert. Dit gebeurt vooral wanneer jij je onderdrukt voelt, het gevoel hebt niet in je eigen kracht te staan of zelfstandiger wilt worden. De spanningen lopen dan ook flink op. De bom kan barsten!

Angsten loslaten en beslissingen nemen

Tweelingzielen worden uitgedaagd om diepe angsten los te laten en meer te vertrouwen op hun intuïtie en ingevingen. Dit kan lastig zijn wanneer je depressieve gevoelens en minderwaardigheidsgevoelens hebt. Wanneer de angst voor verandering te groot is, kun je terugvallen in please-gedrag. Je wilt bijvoorbeeld je partner, familie of werkgever pleasen. Je kunt op zoek gaan naar alternatieve geneeswijzen om emotionele blokkades op te heffen, je emotionele afhankelijkheid los te laten en te leren vertrouwen op je eigen kracht en talenten. Zoals je merkt: de druk neemt toe om veranderingen door te voeren in je leven en belangrijke beslissingen te nemen.

Webinar voor tweelingzielen (16 april): Lichtreis volle maan april 2022 in Weegschaal

Karin en Danique Vergeer organiseren op 16 april een online Lichtreis voor de volle maan in Weegschaal, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend Leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *