Volle Maan in Weegschaal 28 maart: zoeken naar balans & zielenpijn helen

Liefdesplaneet Venus en dwergplaneet Cheiron zijn aan zet tijdens de Volle Maan van 28 maart 2021. De ene heeft invloed op relaties, de andere laat je zielenpijn zien. Tel je deze thema’s bij elkaar op, dan weet je wat jou te wachten staat. “Duidelijk kan worden welke diepe pijn nog geheeld mag worden. Dit komt in je relaties tot uiting,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

 De enige manier om uit deze situatie te stappen en te transformeren: je angsten, boosheid en andere onverwerkte emoties onder ogen zien, doorvoelen en loslaten.

Zielenwond wordt zichtbaar tijdens volle maan

Liefdesplaneet Venus staat recht tegenover de Volle Maan en heeft veel invloed op relaties. Bovendien staat Venus samen met de dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer. Duidelijk kan worden welke diepe zielenpijn nog geheeld mag worden, wat in relaties tot uiting komt. Je kunt de link met het verleden zien dankzij Saturnus, die een mooie verbinding met de Volle Maan maakt.

Verder kun je in deze periode veel last hebben van ascensie-symptomen zoals je onrustig voelen, slecht slapen, veel dromen en last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Je kunt gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open doordat er veel trillingsverhogingen zijn.

Volle maan: weegschaal en ram

De Volle Maan staat op zondag 28 maart in Weegschaal en daar recht tegenover staat de zon in Ram. Het zijn tegengestelde astrologische tekens: de Weegschaal wikt en weegt alvorens een beslissing te nemen, de Ram is hierin wat impulsiever. Rond Volle Maan is het zoeken naar een balans tussen deze twee tekens. Dit kan voor veel innerlijke conflicten zorgen: een strijd tussen gevoel en verstand heeft doorgaans veel effect op je emoties. Veel veranderingen vinden plaats in jouw bewustzijn.

Weegschaal: empathisch, charmant en evenwichtig

De Weegschaal, waar de maan in staat, is doorgaans erg empathisch. Dit lucht-teken houdt van balans, een prettige sfeer, en zal daarom snel iemand pleasen. Het bewaart graag de lieve vrede en vermijdt doorgaans conflicten. Weegschalen kunnen situaties van diverse kanten bekijken en houden ervan om te bemiddelen. Door hun charmante voorkomen zijn ze bijvoorbeeld perfecte gastvrouwen of -heren, receptionisten en mediators. Vaak moeten ze lang wikken en wegen voordat ze een beslissing kunnen nemen. Het is niet verbazingwekkend dat ook de rechtspraak bij de Weegschaal hoort.

Ram: avontuurlijk, doelbewust en onafhankelijk

Waar de Weegschaal houdt van samenwerken, is de Ram – waar de zon in staat – meer een individualist. Onafhankelijk, avontuurlijk, doelbewust en actief. Een echte leider! Doordat hij gewend is om de leiding te nemen, houdt hij niet altijd rekening met anderen. Hij kan nogal impulsief, ongeduldig en snel geïrriteerd zijn. De Ram weet anderen enthousiast te maken en mee te krijgen in zijn ideeën. Wanneer hij zich in zijn positie bedreigd voelt, kan hij een concurrentiestrijd willen aangaan. Ook oorlogsvoering en sport horen bij de Ram.

Energetische uitwerking Volle maan in Weegschaal

Conflict tussen mannelijke en vrouwelijke energie

Venus is de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. De dwergplaneet Cheiron geeft onze diepste zielenwond aan. Ze staan samen recht tegenover de Volle Maan, wat kan zorgen voor spanningen binnen onze relaties. Een conflict kan ontstaan tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Als er in jou geen balans is tussen de vrouwelijke en mannelijke energie, kan dit een weerslag hebben op je relaties: met je geliefde, vrienden, familieleden, collega’s.

Is er bij vrouwen onvoldoende mannelijke energie, dan kan deze disbalans zich uiten in het hebben van (te) weinig daadkracht, zelfvertrouwen of zelfliefde. Rond Volle Maan wil jij mogelijk meer in je mannelijke energie komen. Daardoor kun je een sterke drang naar onafhankelijkheid hebben. Misschien wil jij je verzetten tegen de traditionele vrouwenrol en man-vrouwverdeling binnen een relatie. Je kunt je ook afzetten door dominant te zijn. Wil jij je bewijzen, dan kun je de concurrentiestrijd met anderen aangaan. Het draait om de leiding willen nemen over je eigen leven!

Mannen kunnen moeite hebben met het vinden van balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in zichzelf. Is er (te) weinig vrouwelijke energie aanwezig, dan kun je bijvoorbeeld moeite hebben om bij je gevoel te komen, bij je intuïtie. Doorgaans is deze kant bij mannen minder ontwikkeld. Je kunt je afgesloten voelen van je gevoel en vooral handelen vanuit het verstand.

Pijn uit het verleden

De disbalans tussen vrouwelijke en mannelijke energie kan ontstaan zijn in je verleden. Als onverwerkte boosheid rond Volle Maan naar boven komt, kun je last hebben van een kort lontje. Dit kan de relatie met anderen negatief beïnvloeden. Als vrouw raak je bijvoorbeeld snel geïrriteerd wanneer je met mensen (vooral mannen!) te maken hebt die willen pleasen, niet opkomen voor zichzelf, niet vechten voor wat ze willen en niet strijden voor rechtvaardigheid. Of je reageert geërgerd wanneer een mannelijke partner niet in zijn mannelijke energie stapt en de leiding neemt.

Achter deze irritaties kan een diepe pijn schuilen uit jouw verleden en/of vorige levens. De diepe zielenwond die veel vrouwen met zich mee dragen, heeft te maken met onderdrukking, machteloosheid, niet volwaardig zijn, je niet gesteund voelen en er niet mogen zijn.

Trauma’s helen tijdens Volle Maan

Saturnus, die een mooi aspect met de Volle Maan maakt, kan deze dagen een belangrijke rol spelen. Deze planeet heeft namelijk betrekking op het verleden, ook op vorige levens. Door plotselinge ingevingen kan duidelijk worden welke traumatische ervaringen gekoppeld zijn aan de emoties die je voelt. Deze trauma’s kunnen geheeld worden. Wat zeker bijdraagt aan de heling: een omgeving die begripvol reageert en het verhaal van verschillende kanten kan bekijken. Je kunt vervolgens naar een vorm zoeken in relaties waarbij jij je niet onderdrukt, maar juist vrij voelt.

Karmische relaties beëindigen

De transformerende planeet Pluto maakt een vierkant met Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet. Je kunt het gevoel hebben dat je vastzit in een situatie – of je herkent dit bij een ander. Je komt er even niet uit en wordt geconfronteerd met diepe angsten, zoals weggestopte boosheid. Binnen vriendschappen, werkrelaties, familie of liefdesrelaties kunnen hierdoor conflicten ontstaan. Dit kan om allerlei redenen zijn: je bent emotioneel niet voldoende betrokken, spreekt niet eerlijk alles uit, hebt moeite met hiërarchie, voelt je onveilig. Ook kan psychische problematiek of destructief gedrag een rol spelen.

Deze conflicten kunnen tot een verwijdering tussen partijen leiden, of er ontstaan twee groepen met een verschillende mening. Dit kan ervoor zorgen dat je in een diep transformatieproces terechtkomt, wat allerlei gevoelens oproept. Verlatingsangst, angst om op eigen benen te staan en je financieel niet te kunnen redden, schuldgevoelens, je niet goed genoeg voelen, angst om controle te verliezen… Maar ook de angst om niet genoeg structuur in je leven te hebben, zodat je jouw plannen niet vorm kunt geven. Verder kan boosheid tegenover autoriteiten, leiders, leidinggevenden of zelfs je ouders naar boven komen.

Dit alles kan het einde betekenen van een karmische situatie of relatie. Het wordt duidelijk dat jij je transformatie serieus moet nemen. De enige manier om uit deze situatie te stappen is: jouw angsten, boosheid en andere onverwerkte emoties onder ogen zien, doorvoelen en loslaten.

Verzet tegen regels en wetten

Op maatschappelijk niveau kan het vierkant van Pluto en Eris betekenen dat er een tweedeling ontstaat tussen groeperingen die het wel en niet eens zijn met de regels van het systeem. Je kunt weerstand ervaren tegen hiërarchie, de regering, politici of mensen die jou vertellen hoe te leven. Mogelijk wil jij je verzetten tegen bepaalde regels; rellen kunnen uitbreken. Je wilt demonstreren, omdat jij je niet gehoord voelt. Het kan zijn dat er in je jeugd weinig aandacht was voor jou. Via deze weg kun je veel onverwerkte boosheid loslaten.

Tijd voor actie

De Noordelijke Maansknoop, die onze lotsbestemming en onze talenten aangeeft, staat samen met de planeet Mars. Dit zorgt ervoor dat we in actie komen! We maken klusjes af, ontdekken nieuwe interesses, beginnen aan een cursus… Verder kunnen er nieuwe contacten in je leven komen, met als doel: het realiseren van toekomstplannen.

Tweelingzielen & volle maan: heb geduld met elkaar

Deze Volle Maan heeft een sterke invloed op ons liefdesleven en dus ook op tweelingzielen. Omdat Cheiron dicht bij Venus staat, is er ruimte voor genezing. Veel boosheid kan loskomen wanneer tweelingzielen zich onderdrukt voelen, of wanneer de een de ander probeert te domineren of egocentrisch is. Het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid binnen de relatie kan groot zijn. Ook kunnen tweelingzielen zich aan elkaar ergeren: wanneer de ene twin niet in actie durft te komen, niet gaat staan voor zijn of haar mening of anderen te veel wil pleasen.

Toch kan de aantrekkingskracht tussen jullie steeds sterker worden. Jullie kunnen elkaar dan ook flink aantrekken en afstoten; de angst om elkaar te verliezen kan sterk gevoeld worden. Jullie zijn geneigd om op tijd afstand te nemen om grote escalaties te voorkomen. Het zal een hele uitdaging zijn om de harmonie te bewaren en een balans te vinden.

Jullie kunnen door diepe dalen gaan, wat allemaal nodig is om een transformatie door te maken. Tweelingzielen kunnen ervaren dat er karmische processen gaande zijn: veel oud zeer uit vorige levens en uit je jeugd komt naar boven. Jullie worden uitgedaagd om een evenwicht te vinden in de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf. Alles wat uit balans is, komt aan de oppervlakte om geheeld te worden. Deze periode vraagt om veel geduld en liefde voor elkaar.

Webinar Volle Maan in Weegschaal 28 maart 2021

Voor de Volle Maan in Weegschaal organiseren Karin en Danique Vergeer op 28 maart een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige healing, gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *