Volle maan in Weegschaal 6 april 2023: onrust in relaties & de leiding over je leven nemen

De volle maan in Weegschaal op 6 april kun je als een Grote Test voor je relaties zien: kies jij voor jezelf? Dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, en Jupiter dagen jou uit om voor jezelf op te komen. “De nodige conflicten kunnen ontstaan. Het is nu moeilijk om de lieve vrede te bewaren,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Jupiter daagt jou uit om eerlijk naar jezelf en de situatie te kijken en gezonde keuzes te maken. En Cheiron helpt je om onderliggende emoties en negatieve denkpatronen te verwerken.

Gevoel versus verstand

De volle maan staat op donderdag 6 april (Witte Donderdag) in Weegschaal en recht ertegenover staat de zon in Ram. Het zijn tegengestelde astrologische tekens. De Weegschaal wikt en weegt, de Ram is impulsiever in het nemen van beslissingen. Rond volle maan is het zoeken naar een balans tussen deze twee tekens, wat voor innerlijke conflicten en een strijd tussen gevoel en verstand kan zorgen. Ook heeft het vaak groot effect op jouw emoties.

Behoefte aan vrijheid en avontuur

Recht tegenover de volle maan in Weegschaal – dus dicht bij de zon – vind je Jupiter, de planeet van groei en expansie. Ook Cheiron, de gewonde genezer, staat hier. Dit betekent dat er in relaties veel staat te gebeuren! Je hebt mogelijk behoefte aan vrijheid en avontuur, aan spirituele ontwikkeling en het verleggen van je horizon. Je verlangt naar een nieuwe uitdaging. Maar dat kan problemen in (werk)relaties geven; de nodige conflicten kunnen ontstaan. Het is nu moeilijk om de lieve vrede te bewaren.

Zo beïnvloedt de zonsverduistering jou

Goed om te weten: de zonsverduistering van 20 april, die plaatsvindt tijdens de nieuwe maan in Ram [Linken naar artikel?], is nu al voelbaar. Een solar eclips is een keerpunt: je wil het oude afronden en je richten op de toekomst. Je kunt onder invloed van de zonsverduistering kiezen voor jezelf en voor wat jij wil. Contacten en situaties die niet meer bij jou passen, laat jij achter je.

Last van ascentie-klachten rond volle maan

Verder kun je rond volle maan veel last hebben van ascentie-verschijnselen. Zoals je onrustig voelen, slecht slapen, veel dromen, hartkloppingen en hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan nu meer open doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden.

Hoe is de Weegschaal-energie voelbaar?

Het luchtteken Weegschaal, waar de maan in staat, is erg empathisch. Weegschalen houden van balans en een prettige sfeer en zijn daarom geneigd anderen te pleasen. Ze weten situaties van meerdere kanten te bekijken en bemiddelen graag. Ze zijn, in combinatie met hun vaak charmante voorkomen, perfecte gastvrouwen of -heren, receptionisten en tv-presentatoren. Weegschalen zijn niet graag alleen en zoeken steeds de verbinding met anderen. Bij het nemen van een beslissing kunnen ze lang wikken en wegen. Daarom komen ze twijfelachtig over. Ook de rechtspraak hoort bij dit teken.

Dit merk jij van de Ram-invloed

De Weegschaal houdt dus van samenwerken. Maar de Ram, waar de zon in staat, is meer een individualist: onafhankelijk, avontuurlijk, doelbewust en actief. Een echte leider. Doordat Rammen gewend zijn om de touwtjes in handen te hebben, houden ze niet altijd rekening met anderen. Ze kunnen nogal impulsief, ongeduldig en snel geïrriteerd zijn. Maar ze weten je wel te enthousiasmeren en mee te krijgen in het uitwerken van hun ideeën. Wanneer Rammen zich in hun positie bedreigd voelen, kunnen ze een concurrentiestrijd aangaan. Oorlogsvoering, avontuur en sport horen ook bij de Ram.

Cheiron legt zielenwonden bloot

Met de maan in Weegschaal zoek je naar balans en verbinding met de mensen om je heen. Maar dit evenwicht kan flink verstoord worden! Dit komt doordat expansie-planeet Jupiter en dwergplaneet Cheiron, die onze diepste zielenwonden aangeeft, samen recht tegenover de volle maan staan. Veel emoties kunnen loskomen. Je merkt mogelijk dat je last krijgt van je keel wanneer jij je gevoelens te lang binnenhoudt en niet voor jezelf opkomt.
Tijdens deze volle maan word je op verschillende manieren uitgedaagd. De grote vraag is: maak je keuzes voor jezelf en hak je knopen door? Of houd je toch liever rekening met de behoeften en verlangens van anderen?

Strijd op de werkvloer

Door de Weegschaal-invloed kunnen we het fijn vinden om samen de lasten te dragen, samen verantwoordelijkheid te nemen en samen het creatieve proces op de werkvloer aan te gaan. Je kunt doorgaans goed bemiddelen wanneer het onderling niet zo soepel verloopt. Maar tijdens deze volle maan kun je te maken krijgen met egocentrische en egoïstische collega’s, die mogelijk een concurrentiestrijd met je willen aangaan. Terwijl jij helemaal geen behoefte hebt aan conflicten en uitdagingen. Je kunt het lastig vinden wanneer de harmonie verstoord wordt. Maar dit is hét moment waarop eventuele onderliggende problemen aan het licht mogen komen. Zo kan er heling plaatsvinden. Dan kan iedereen weer in harmonie met elkaar verder.

De waarheid vertellen & contacten verbreken

Door gebeurtenissen rond de volle maan in Weegschaal kunnen jouw onzekerheden zichtbaar worden. Vooral wanneer anderen geen blad voor de mond nemen, ongenuanceerd hun mening uiten en zelfs bot reageren op jou en anderen. Je kunt het gevoel hebben dat ze over je heen lopen en jou totaal niet zien. Ook is het mogelijk dat iemand in jouw ogen overdrijft of betweterig is. Door Cheiron kun je nu flink boos worden. De maat is vol! Jouw woede kan explosief naar buiten komen. Je wil misschien altijd de lieve vrede bewaren, maar ook jij kunt nu anderen eens de harde waarheid vertellen en zelfs contacten verbreken.

Uitdaging: opkomen voor jezelf

Tijdens jouw zoektocht naar wie je in essentie bent, kun je bekijken waar jouw please-gedrag vandaan komt. (Alternatieve) therapie kan jou hierbij helpen. Je komt er mogelijk achter dat je bang bent om anders dan anderen te zijn, bang om niet goed genoeg te zijn, lastig te zijn of verstoten en verlaten te worden. Misschien durf je niet goed voor jezelf op te komen, omdat je angst voor agressie hebt. Of omdat je een laag zelfbeeld en een tekort aan zelfliefde hebt. De oorzaak ervan kan in jouw jeugd liggen. Je ouders waren bijvoorbeeld te beschermend of te veel met zichzelf bezig en hadden sterke behoefte aan vrijheid. Je wil nu graag loskomen van destructieve patronen en angsten.

Door gebeurtenissen rond de volle maan in Weegschaal kun je uitgedaagd worden om voor jezelf op te komen en (weer) de leiding over je leven te nemen. Je voelt dat je nu jezelf mag laten horen en zien.

Hulp van hogerhand

Door de Weegschaal-invloed kun je rond deze volle maan extra moeite hebben met het nemen van zowel grote als kleine beslissingen. Voordat je een keuze maakt, weeg je mogelijk de belangen van anderen mee en bekijk je de situatie van meerdere kanten. Ook kun jij je afvragen: wat is rechtvaardig om te doen?

Jupiter daagt jou uit om eerlijk naar jezelf en de situatie te kijken en gezonde keuzes te maken. En Cheiron helpt je om onderliggende emoties en negatieve denkpatronen te verwerken, zodat gevoel en verstand meer op één lijn komen en jij volgens jouw waarheid gaat leven.

Tweelingzielen: loskomen van karmische relaties

Als tweelingziel kun je rond de volle maan in Weegschaal veel verschillende emoties ervaren. Je wil mogelijk loskomen van karmische (liefdes)relaties of jouw tweelingziel. Vooral wanneer je merkt dat de ander te onzeker is, over zich heen laat lopen of niet echt uitdrukt wat hij/zij denkt en voelt. Je vindt de relatie misschien te oppervlakkig en zoekt naar meer diepgang en (spirituele) ontwikkeling. Wanneer jij je mening geeft en je waarheid spreekt en de ander de confrontatie mijdt, kan dat jou erg irriteren. Je voelt je niet serieus genomen, wat soms oude pijn uit het verleden triggert.

De zonsverduistering van 20 april, die nu al voelbaar is, kan ervoor zorgen dat je abrupt het contact met een karmische relatie of tweelingziel beëindigt. Tweelingzielen worden dan ook uitgedaagd om meer zelfvertrouwen op te bouwen en onverwerkte boosheid los te laten.

Webinar (6 april): Lichtreis volle maan in Weegschaal

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 6 april 2023 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Weegschaal, speciaal voor tweelingzielen.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip: Leven met de maan 

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees verder over de effecten van de volle maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *