Volle maan & maansverduistering 5 mei 2023: Engelenpoort en spiritueel groeien

Op Bevrijdingsdag zijn er maar liefst 3 hemelse happenings die jou flink beïnvloeden: een Engelenpoort, volle maan in Schorpioen én een maansverduistering. “Je kunt je nu ‘gedwongen’ voelen om een transformatie door te maken. Door de Schorpioen-invloed kun je gewoonweg niet meer om bepaalde emoties en gevoelens heen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De maansverduistering kan een keerpunt zijn. Je wordt uitgedaagd om nieuwe stappen te zetten, door angst en andere emoties heen te gaan en onverwerkte emoties los te laten.

Dit doet de maansverduistering met jou

De volle maan in Schorpioen valt op een bijzondere dag: op vrijdag 5 mei, oftewel Bevrijdingsdag. Ook is er een gedeeltelijke maansverduistering, wat de uitwerking van deze maan extra krachtig maakt. Je voelt ongetwijfeld dat emoties nu worden versterkt.

Deze maansverduistering is een vervolg op de zonsverduistering van 30 april, die het begin van het eclips-seizoen vormde. In deze periode kunnen veel onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Met als gevolg dat je min of meer gedwongen wordt om een transformatie door te maken. Je breekt met wat niet meer bij jou past en slaat een nieuwe weg in. Een eclips is dan ook vaak een keerpunt.

Het teken Schorpioen staat voor dood en wedergeboorte: een einde kan een nieuw begin betekenen. Doordat het ook Bevrijdingsdag is, kun jij je bevrijd voelen wanneer een situatie eindigt.

Last van ascentie-klachten?

Rond volle maan kun je ascentie-klachten ervaren. Dit zijn enkele opvallende symptomen: een onrustig gevoel, slecht slapen en veel dromen, hoofdpijn, hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan nu meer open vanwege de vele trillingsverhogingen die plaatsvinden. En door de maansverduistering heb je mogelijk meer last van ascentie-verschijnselen dan anders. Houd er rekening mee dat deze volle maan in Schorpioen met verduistering een lange nasleep kan hebben.

De Schorpioen-energie is heftig!

Schorpioen is een mysterieus en emotioneel teken: intens voelend en diepzinnig. Schorpioenen hebben een krachtige persoonlijkheid. Ze kunnen een defensieve muur om zich heen bouwen en zo verborgen houden wat er in hen omgaat. Ze doen dit om hun gevoeligheid te beschermen en emotionele veiligheid te creëren. Ook hebben ze de neiging om controle op hun omgeving uit te oefenen, om zo te voorkomen dat ze gekwetst worden. Of om te verhinderen dat diepliggende angsten naar boven komen. Het kan gaan om verlatings- of bindingsangst, of angst voor ziektes of de dood.

Zijn Schorpioenen eenmaal gekwetst, dan vergeten ze dat maar moeilijk. Ze kunnen met boosheid of woede reageren en zelfs wraakzuchtig zijn. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om een diepe transformatie door te maken en zo spiritueel te groeien. Seksualiteit, macht, de dood, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) horen ook bij dit waterteken.

Dit merk je van zon in Stier

De zon staat tijdens deze volle maan in Stier. Dit aardse teken creëert veiligheid met behulp van geld en bezit en door alles bij het oude te houden. Stieren zijn bedachtzamer dan Schorpioenen. Ze zetten niet snel nieuwe stappen. Verder zijn ze erg geduldig, maar wanneer hun grens is bereikt, kunnen ze heel boos worden en vernietigend werken. Ze hebben veel liefde voor dieren en de natuur en zijn creatief aangelegd. Een overeenkomst tussen de tekens Stier en Schorpioen: beide kunnen bezitterig en jaloers zijn.

Volle maan en transformatie

Tijdens deze volle maan kun jij je ‘gedwongen’ voelen om een transformatie door te maken. Misschien ga je jouw problemen liever uit de weg, vertoon je uitstelgedrag en wil je geen veranderingen. Maar door de Schorpioen-invloed kun je gewoonweg niet meer om bepaalde emoties en gevoelens heen. Innerlijke spanningen kunnen zich opbouwen en wanneer je geduld op is, kan het tot een uitbarsting komen.

Je kunt niet langer jouw emoties onderdrukken en alles bij het oude laten. De maansverduistering kan een keerpunt zijn. Je wordt uitgedaagd om nieuwe stappen te zetten, door angst en andere emoties heen te gaan en onverwerkte emoties los te laten. Je laat destructieve situaties en contacten die niet meer bij je passen los en volgt je eigen weg.

Engelenpoort 555: boodschappen van hogerhand

Op 5 mei opent Engelenpoort 555 zich en komen er hoge energiefrequenties naar de aarde. De engelen helpen jou bij het transformatieproces. Ze geven boodschappen over het zetten van nieuwe stappen en het loslaten van angsten. Deze ‘berichten’ kunnen jou op allerlei manieren bereiken. Je ziet tekens in je dromen of in de natuur. Of je ontdekt bijvoorbeeld een boodschap in liedjes die in je hoofd opkomen of je ziet witte veertjes. Laat je gedachten tot rust komen en maak contact met je intuïtie. Zo krijg je inzicht in wat de volgende stap gaat zijn.

Een nieuwe richting inslaan

In de datum 5 mei 2023 komt maar liefst driemaal het getal 5 voor. Dit hoort bij Mercurius, planeet van denken, communicatie, handel en verkeer. Hij staat recht tegenover de volle maan in Schorpioen en loopt ook nog eens retrograde. Dit betekent dat hij nu veel invloed op je heeft.

Ook de vernieuwende planeet Uranus staat recht tegenover de volle maan. Wanneer je vernieuwing in je leven wilt, kun je onverwachte besluiten nemen en nadenken over hoe je op een alternatieve wijze financiële zekerheid creëert. Je kunt nu angst omtrent financiën en bezittingen voelen. Mogelijk sta je op het punt om een relatie te verbreken of los te komen van een thuis- of werksituatie en pieker je of je wel de juiste woning vindt en of je voldoende geld hebt. Ondanks de angsten en onzekerheden die je voelt, kun je toch de sprong in het diepe wagen en je hart volgen.

Schaduwkanten worden zichtbaar

Door de invloed van een zogenaamd spanningsaspect met de Zwarte maan (Lilith) worden schaduwkanten nu zichtbaar. In contacten met bijvoorbeeld vrienden, familie, buren of collega’s kunnen dan ook veel emoties loskomen. Je hebt misschien te maken met iemand die arrogant en egocentrisch is of die veel macht gebruikt, jou negeert of jaloers is en met wie je een conflict hebt. Ook kan er sprake zijn van een verborgen agenda. Koppigheid van anderen kan communicatie in de weg staan. Je hebt het gevoel dat je niet tot ze doordringt, waardoor er helemaal niets verandert. Jouw geduld kan op zijn. Je voelt dat de situatie niet meer houdbaar is.

Nessus onthult misbruik

Een mooie verbinding tussen de asteroïde Nessus en de volle maan laat zien hoe we misbruik maken van iets of iemand. Nessus wordt ook wel het neefje van Pluto, de heerser van het teken Schorpioen, genoemd.

Nu Nessus in Vissen staat, betekent dit dat we misbruik kunnen maken van iemands spirituele gaven, gevoeligheid of zwakke plek. Hoe? Door iemand in de war te brengen. Over grenzen te gaan. Te brainwashen. In te spelen op gevoelens om op die manier wraak te nemen of te krijgen wat je wil. Wanneer dit bij jou gebeurt, kun je besluiten om het contact met degene te verbreken en de macht over je leven terug te nemen.

Volle maan en tweelingzielen: verlangen naar vrijheid

De volle maan in Schorpioen is voor veel tweelingzielen een ware rollercoaster. Er kan sprake zijn van zeer sterke seksuele aantrekkingskracht en telepathische verbinding. Ook kunnen er diepe angsten naar boven komen, zoals bindings- of verlatingsangst, wat zich mogelijk uit in jaloers en bezitterig gedrag. Dit kan weer leiden tot veel aantrekken en afstoten.

De angst voor het onbekende kan het moeilijk maken om los te komen van een karmische relatie. Vooral wanneer je (nog) niet financieel of emotioneel onafhankelijk bent. Maar de druk om voor jezelf op te komen wordt opgevoerd. Je kunt nu sterk de behoefte aan meer vrijheid voelen.

Verborgen zaken komen aan het licht

Obsessief gedrag kan jou ertoe aanzetten om eens flink te graven in het leven van je tweelingziel of karmische partner. Wanneer er veel verborgen zaken aan het licht komen, neem je mogelijk onverwachts afstand van de relatie. Je besluit om je eigen weg te bewandelen, wat veel emoties losmaakt bij de ander. Hij of zij kan zich denigrerend opstellen naar jou, van boosheid ontploffen, jou op je plek proberen te zetten of jou het gevoel geven dat je egoïstisch bezig bent. Uiteraard kan het ook andersom het geval zijn: dan worden jouw schaduwkanten zichtbaar.

Engelenpoort 555 stimuleert je als tweelingzielen om open met elkaar te communiceren en te reflecteren op de emoties die de kop opsteken. Waar komen ze vandaan? De engelen helpen je hierbij. Verder kun je nu onverwacht een berichtje krijgen over of van jouw twin.

Kortom: rond deze volle maan ontstaan er veel spanningen binnen relaties. Wanneer we onze diepste emoties onder ogen komen, kan er een transformatie ontstaan. Dan is deze maansverduistering ook voor tweelingzielen een groot keerpunt.

Webinar (5 mei 2023): Lichtreis volle maan in Schorpioen

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op vrijdag 5 mei een online Lichtreis vanwege de volle maan in Schorpioen.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip: Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *