Volle maan & maansverduistering 8 november 2022: een keerpunt in je leven!

De volle maan in Stier én de maansverduistering op 8 november helpen jou om oude angsten en belemmerende overtuigingen achter je te laten. Deze maand kan een belangrijk keerpunt in je leven zijn. “Van jou wordt gevraagd om negatieve gedachten los te laten en een sprong in het diepe te wagen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De dwergplaneten Ceres en Nessus geven een positieve draai aan de uitwerking van deze volle maan. Ze helpen jou bij het maken van nieuwe keuzes.

Spirituele uitwerking van de volle maan 8 november

De zon en de maan staan tijdens een volle maan recht tegenover elkaar in strijdige astrologische tekens. Op dinsdag 8 november staat de maan in het aardse teken Stier en de zon in het waterteken Schorpioen. Dit veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens en een conflict tussen gevoel en verstand.

Ook is er op 8 november een maansverduistering, die te zien is tussen 7.01 en 13.06 uur. In Nederland is alleen het begin van de eclips zichtbaar. Het effect van de maansverduistering: emoties worden uitvergroot en sombere gevoelens kunnen tijdelijk toenemen. En dan is er ook nog het zogenaamde T-vierkant dat de maan en Uranus vormen met de zon en de planeten Venus, Mercurius en Saturnus. Hierdoor kun je het idee hebben in een emotionele rollercoaster te zitten. Je voelt mogelijk dat er veranderingen nodig zijn en het wordt steeds meer zichtbaar welke richting je op wilt. De druk wordt opgevoerd, wat een onrustig en gespannen gevoel geeft.

Ceres en Nessus helpen jou

De dwergplaneten Ceres en Nessus geven een positieve draai aan de uitwerking van de volle maan in Stier. Ze helpen jou bij het maken van nieuwe keuzes. Het kan dan ook duidelijk worden dat je geen misbruik meer van je wilt laten maken en je situaties die je niet ‘voeden’, achter je wilt laten.

Ascentie-klachten tijdens volle maan

Je kunt rond de volle maan veel diepe emoties en ascensie-klachten ervaren: slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, een pijnlijke onderrug, vocht vasthouden, vermoeidheid, duizeligheid en hartkloppingen. Deze klachten kunnen nu intenser zijn door de maansverduistering en het T-vierkant.

Zo ervaar je de aardse Stier-energie

De maan staat in Stier en dus zijn de kenmerken van dit aardse teken sterk voelbaar in deze periode. Stieren staan graag met beide benen op de grond en zijn nuchter en praktisch ingesteld. Ze doen alles in een vrij laag tempo en nemen geen overhaaste beslissingen, want Stieren houden niet zo van veranderingen.

Bezit en financiën zijn belangrijk voor Stieren. Dat geeft hun zekerheid en veiligheid. Doorgaans zijn Stieren rustig en geduldig, maar als hun geduld op is, kunnen ze ontploffen en erg boos worden. Daarnaast zijn ze soms koppig en houden ze vast aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan kun je moeite hebben met het loslaten van (financiële) zekerheid en het doorvoeren van veranderingen.

De Schorpioen-invloed is flink voelbaar

De Schorpioen, het teken waar de zon in staat, is een mysterieus en wilskrachtig waterteken. Schorpioenen ervaren vaak intense emoties, die ze maar moeilijk kunnen uiten. Soms willen ze zichzelf verdedigen: om hun gevoeligheid te beschermen, als hun gevoelens gekwetst zijn of hun bestaansrecht bedreigd wordt. Ze bijten dan van zich af of reageren met boosheid. Schorpioenen willen mogelijk controle over hun omgeving houden, om zo een gevoel van veiligheid te creëren. Soms gebruiken ze zelfs macht en manipulatie om hun zin te krijgen. Zowel de Stier als de Schorpioen is snel bezitterig en jaloers. Hieraan liggen diepe angsten ten grondslag.

Maansverduistering als keerpunt

De volle maan wordt op 8 november verduisterd doordat de aarde tussen de zon en de maan in staat. Hierdoor valt het licht van de zon tijdelijk niet op de maan. Dit heeft uiteraard invloed op hoe we ons voelen: emoties worden versterkt en uitvergroot. Je kunt ze niet meer onderdrukken. Emoties spelen dan ook een grote rol in de beslissingen die je tijdens deze volle maan neemt.

Omdat de maan in Stier staat, worden je gevoelens over bezit, het creëren van financiële, materiële en emotionele veiligheid en het zoeken naar een nieuwe baan of werkplek versterkt. Ook de angst om mensen te verliezen of een geldtekort te hebben, kan versterkt naar boven komen. Je houdt misschien niet van veranderingen, maar je kunt niet meer alles bij het oude laten. Deze maansverduistering kan een keerpunt betekenen, waarop je oude angsten en negatieve overtuigingen loslaat.

Angsten loslaten en je intuïtie volgen

Een T-vierkant geeft altijd extra onrust en spanning. Uranus, die samen staat met de maan, kan grillig werken. We voelen dat er veranderingen moeten komen: het is nu of nooit! We verlangen naar meer vrijheid en naar een alternatieve geldstroom, levens- en werkstijl. We willen flexibele werkplekken, zelfvoorzienend wonen of bijvoorbeeld in een tinyhouse of camper in het buitenland verblijven, nieuwe technologieën toepassen, voedselbossen en moestuinen aanleggen, alternatieve geneeswijze en therapieën toepassen…

Het milieu en klimaatsveranderingen kunnen meer aandacht vragen. Wanneer je plannen niet meteen van de grond komen, kun je nu voorbereidingen treffen om ze later te realiseren. De oplossingen voor de problemen waar je tegenaan loopt, vind je voornamelijk in jezelf: je mag angsten loslaten, je intuïtie volgen en in je kracht komen!

Wat houdt je nog tegen?

Kun je jouw plannen nu nog niet vormgeven, dan kan het nodig zijn om dieper in je onderbewustzijn te graven. Minderwaardigheids- en schuldgevoelens en angsten kunnen je ideeën in de weg staan. Misschien moet je eerst schulden afbetalen of karmische situaties afronden. Of mogelijk word je beperkt door lichamelijke klachten of je weet gewoon even niet hoe je verder moet.

Het kan je boos of jaloers maken wanneer anderen wél hun doelen nastreven. Van jou wordt gevraagd om negatieve gedachten los te laten en een sprong in het diepe te wagen. Als we meer in contact komen met ons gevoel, onze intuïtie en onze ‘hogere leiding’, kunnen we een leven creëren waarin we ons gelukkiger, lichter en vrijer voelen.

Tweelingzielen: verrassende wendingen in je (liefdes)leven

De planeten Mercurius en Venus zijn betrokken bij het T-vierkant. Daardoor kunnen tweelingzielen in hun liefdesleven en directe omgeving veel verschillende emoties ervaren. Houd rekening met verrassende wendingen en onverwachte gebeurtenissen. Mogelijk wil je (karmische) relaties of contacten door nieuwe inzichten loslaten. Jaloezie, bezitsdrang en manipulatie kunnen nu duidelijk worden. Of er spelen wraakgevoelens of stalk-gedrag. Hierdoor kan er meer afstand ontstaan tussen jou en de mensen om je heen of tussen je twin en jou, wat je verdrietig of boos maakt.

Emoties onder ogen zien
Diepe angsten kunnen rond de volle maan in Stier naar boven komen. Vooral de angst om elkaar te verliezen, wat gepaard kan gaan met veel aantrek- en afstootgedrag tussen tweelingzielen. Venus zorgt er vervolgens voor dat je een sterke behoefte hebt om een balans in de relatie met je tweelingziel te vinden. Dit kan lastig zijn… Jij wil misschien dat je twin zich helemaal geeft. Maar als je tweelingziel bang is om gekwetst te worden, durft hij of zij de relatie niet aan te gaan.

Het kan zijn dat je het liefst wilt vluchten voor alle emoties. Je even terugtrekken en nadenken over wat je nu precies voelt. Maar je weet ook dat het belangrijk is om emoties onder ogen te zien en het verwerkingsproces aan te gaan. En daar helpt de maansverduistering jou bij.

Tweelingzielen halen emotionele en geestelijke voeding uit het analyseren, ontleden en kritisch bekijken van de situatie en de relatie waarin ze zitten. Jullie mogen out of the box denken. Dan zie je dat er alternatieve oplossingen voor de relatie met je tweelingziel zijn.

Webinar (8 november): Lichtreis volle maan in Stier

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 8 november 2022 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Stier, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip van de redactie: Leven met de maan

De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren! Yasmin Boland geeft in de klassieker Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Leer wat jij moet weten over de maan voor € 22,50 (met gratis verzending bij Boekenwereld).

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *