Volle Supermaan in Schorpioen 27 april: innerlijke transformatie & intense energie

De Supermaan in Schorpioen op 27 april wordt superkrachtig. Deze Volle Maan gaat over je leven veranderen, over transformatie, over spiritueel groeien. “We worden gestimuleerd door Pluto retrograde, de dwergplaneet Vesta én de Supermaan om diep te graven in onze gevoelswereld en om oude pijn te helen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Doordat Pluto retrograde gaat lopen, kunnen angsten naar boven komen en getransformeerd worden. Van angst naar vertrouwen!

Maan-energie is extra sterk

Dit jaar kent twee Supermanen. De eerste Supermaan van dit jaar valt op dinsdag 27 april, Koningsdag, in het teken Schorpioen. De volgende is op 26 mei, waarbij er ook een maansverduistering plaatsvindt. We spreken van een Supermaan wanneer de Volle Maan dichter bij de aarde staat dan normaal en dus groter lijkt. Haar uitwerking is krachtiger.

Tijd voor transformatie

Recht tegenover de Supermaan, in het transformerende teken Schorpioen, staat de zon in Stier. Het zijn twee tegenover elkaar liggende astrologische tekens, die een innerlijk conflict kunnen veroorzaken tussen gevoel en verstand. De maan symboliseert het vrouwelijke, de zon het mannelijke. En dan heeft deze Volle Maan ook nog een opvallend sterke transformerende uitwerking! Dit komt doordat het teken Schorpioen diepe emoties kan voelen én Pluto, de heerser van dit teken, op 27 april retrograde gaat lopen.

Intense gebeurtenissen rond Supermaan

Zaken die lange tijd verborgen of in de doofpot gestopt waren, kunnen aan het licht komen. Houd er rekening mee dat deze periode veel onverwachte, heftige en intense situaties kunnen plaatsvinden. Veel emoties uit jouw onderbewustzijn kunnen loskomen, waardoor je mogelijk in een persoonlijke crisis terechtkomt. Zie het als een voorbereiding op de Supermaan en maansverduistering eind mei: je wordt gestimuleerd om belangrijke beslissingen over jouw toekomst te nemen.
Door de intense energie kun je ascensie-verschijnselen ervaren zoals slecht of onrustig slapen, vermoeidheid, duizeligheid, hartkloppingen, griepachtige klachten, pijnlijke onderrug, vocht vasthouden…

Schorpioen: emotioneel en diepzinnig

De maan staat in Schorpioen, wat een mysterieus, krachtig en emotioneel waterteken is. Intens voelend en diepzinnig. Schorpioenen creëren emotionele veiligheid door een defensieve muur om zich heen te bouwen. Ze houden liever verborgen wat er in hen omgaat. Soms oefenen ze controle uit op hun omgeving om zo te voorkomen dat zij gekwetst worden. Of ze willen tegengaan dat er diepliggende angsten naar boven komen, zoals verlatings- of bindingsangst of angst voor ziektes of de dood.

Is een Schorpioen eenmaal gekwetst, dan kan hij dit maar moeilijk vergeten. Hij kan woedend reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, de dood, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken.

Stier: bedachtzaam en geduldig

De Stier, waar de zon in staat, is daarentegen een aards teken. Het creëert veiligheid door financiën en bezit en door alles bij het oude te willen houden. Stieren zijn bedachtzaam; ze zetten niet snel nieuwe stappen. Ze zijn ook erg geduldig, maar wanneer hun grens is bereikt, kunnen ze heel boos worden en vernietigend werken. Stieren hebben liefde voor dieren en de natuur en zijn creatief aangelegd. Als ze eenmaal aan de gang zijn, kunnen ze lang doorwerken. Een overeenkomst tussen de Stier en de Schorpioen: ze kunnen bezitterig en jaloers zijn.

De energie van de Supermaan: drang naar vernieuwing

Supermaan in Schorpioen heeft, zoals gezegd, een krachtige uitwerking. En dan doet Uranus er nog eens een schepje bovenop! Deze vernieuwende planeet staat recht tegenover de maan, waardoor jij je opstandig, onrustig en gespannen kunt voelen. Je kunt een sterke drang hebben naar vernieuwing.  Een drang naar meer vrijheid en onafhankelijkheid! Je wilt je bevrijden van de verwachtingen van je omgeving, hebt vernieuwende ideeën en krijgt ingevingen. Uranus kan grillig werken en een schokeffect creëren: plotseling wil je banden verbreken en emotioneel van iets of iemand afstand nemen. Door zulke onverwachte wendingen en gebeurtenissen lopen zaken heel anders dan verwacht.

Uitdaging: van angst naar vertrouwen

Financiële zekerheid kan rond Supermaan een belangrijk thema zijn. Je kunt bijvoorbeeld in situaties verzeild raken waarin jouw geld (erfenis, lening, verzekeringen, beleggingen, investeringen), jouw inkomen of baan een grote rol speelt. Misschien dreig jij je geld of je baan te verliezen. Of mogelijk wil je op een alternatieve manier voor inkomsten zorgen en zo financiële zekerheid inbouwen in je leven. Het kan ook zijn dat je ingevingen krijgt over nieuwe manieren van inkomen genereren of wonen, maar dat je deze ideeën nog niet durft vorm te geven. Je speelt nog even op veilig…

Doordat Pluto op 27 april retrograde gaat lopen, kunnen angsten voor bijvoorbeeld ziekte of controleverlies nu naar boven komen en getransformeerd worden. Van angst naar vertrouwen! Zekerheid heb je nooit. Je wordt uitgedaagd om naar jouw intuïtie te luisteren.

Pluto retrograde: een persoonlijke crisis

Pluto retrograde kan een persoonlijke crisis veroorzaken. Er kan een einde komen aan een situatie of relatie als er sprake is van jaloezie of boosheid of als iemand macht op jou probeert uit te oefenen. Ook kan het gebeuren dat iemand jou aan de kant wil zetten met verborgen, gemene acties of wraak wil nemen door jou of jouw werk te ondermijnen. De reden: de ‘boosdoener’ worstelt zelf met angst of onverwerkte boosheid uit het verleden en wil ervoor zorgen dat zijn financiële situatie veilig wordt gesteld. Machtspelletjes, verborgen plannen, psychiatrische problemen kunnen rond de Volle Maan in Schorpioen aan het licht komen.

Daarnaast maakt Pluto ook nog eens een vierkant met de dwergplaneet Eris, die tweespalt veroorzaakt. Het gevolg: mogelijk wil jij je verzetten tegen de onmacht die je ervaart. Je besluit om de controle over je eigen leven te nemen. Het kan zijn dat je het contact wilt verbreken met mensen die geen zuivere bedoelingen hebben. En zoals je weet: een einde betekent een nieuw begin.

Dwergplaneet Vesta & de Supermaan: hoeveel eigenwaarde heb je?

De dwergplaneet Vesta maakt een mooie verbinding met de maan. Vesta staat voor jouw zelfbeeld en zelfrespect. Hoeveel eigenwaarde heb je? Ze zal ondersteunend werken in situaties waarin we meer voor onszelf willen opkomen en onze grenzen willen aangeven. Je kunt dan ook een druk ervaren om jezelf op de eerste plaats te zetten. Verder word je aangemoedigd om een kritische blik te werpen op jezelf en je verleden. Welke (belemmerende) overtuigingen en destructieve patronen heb je meegekregen vanuit jouw jeugd en opvoeding? Ook thema’s als de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw, onderdrukking, macht/onmacht, seksuele problemen en seksueel misbruik uit het verleden kunnen naar boven komen.

Minder oude pijn, meer zelfliefde

We worden gestimuleerd door Pluto retrograde, Vesta en de Supermaan om diep te graven in onze gevoelswereld en om oude pijn te helen. Wanneer we ons losmaken van wat anderen op ons hebben geprojecteerd en waarmee wij onszelf hebben geïdentificeerd, kunnen we gezondere keuzes maken voor onszelf en onze zelfliefde laten groeien! Misschien verlang jij naar een make-over, als afspiegeling van jouw innerlijke transformatie en schoonheid.

Tweelingzielen & Supermaan: angsten steken de kop op

Voor tweelingzielen is dit een intense Supermaan, waarin veel emoties naar boven komen. Vooral de angst om elkaar te verliezen of je met elkaar te verbinden, kan een grote rol spelen. Ook kunnen jaloerse gevoelens en boosheid de kop opsteken wanneer de ene tweelingziel niet voor de ander wil (durft te) kiezen. Mogelijk willen jullie elkaar uittesten of psychologische spelletjes spelen. Hierbij kan de angst naar voren komen dat je te ver bent gegaan en de ander nu echt kwijt bent. Controle, macht en manipulatie werken namelijk steeds minder.

Het kan zijn dat je op deze manier je eigen graf graaft: jouw twin wil je niet zomaar terug na een verwijdering. De invloed van de dwergplaneet Vesta zorgt er namelijk voor dat ook tweelingzielen gaan inzien wat ze waard zijn. Jullie gaan dus beter voor jezelf opkomen. Je kunt je bewust zijn geworden van belemmerende overtuigingen en patronen, die je hebt overgenomen van je familie of gemeenschap. Je kunt deze overtuigingen aan het loslaten zijn, om dichter bij je eigen waarheid te komen.

De druk kan sterker worden als tweelingzielen beseffen: ik kan mijn twin weleens kwijtraken als ik niets aan mijn onverwerkte emoties doe… Je kunt het gevoel hebben: nu of nooit! Jullie worden min of meer gedwongen om je diepste angsten en andere pijnen te doorvoelen, los te laten en je open op te stellen naar elkaar.

Webinar Supermaan in Schorpioen 27 april 2021

Voor de Supermaan in Schorpioen organiseren Karin en Danique Vergeer op 27 april een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. Je kunt tijdens deze helende reis tijdelijk in een hogere dimensie komen, waardoor je inzicht krijgt in jouw spirituele ontwikkelingsproces.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Supermaan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *