Waarom het leven als alleengeboren tweeling zo zwaar is

Je niet compleet voelen. Steeds iets missen, maar je weet niet wat. Eeuwig zoeken naar de perfecte partner. Herken je deze gevoelens van leegte? Dan ben je mogelijk een alleengeboren tweeling! Therapeut Nadine Carter laat in dit artikel zien wat er gebeurt als jij je energetisch verbindt met je verloren tweelinghelft. “Weet dat hij of zij altijd bij jou in de buurt is, als gids.”

Als alleengeboren tweeling leef je vaak op een moeizame manier en je begrijpt maar niet waarom.

Eenzaamheid en verdriet

Ben jij steeds op zoek naar de perfecte partner? Besef je dat hij of zij jouw leegte en eenzaamheid moet opvullen? Ga je altijd maar door? Of krijg jij je droom niet gerealiseerd, omdat je jezelf steeds tegenwerkt? En heb je het gevoel dat je niet volledig leeft en dat je niet compleet bent? Mis je voortdurend iets, maar je weet niet wat? Heb je moeite met keuzes maken?

Zo ja, dan is de kans aanzienlijk dat je de helft van een alleengeboren tweeling bent.

Keuze op zielsniveau

De term ‘alleengeboren tweeling’ zegt het al: je was eerst samen, maar alleen jij bent geboren. De moeder heeft het vaak niet in de gaten, maar het kindje dat achterblijft wél. De keuze om samen te komen wordt op zielsniveau gemaakt. Niet samen verdergaan is een aards iets, iets fysieks, maar het kan ook een keuze van dat moment zijn, omdat iets anders beter is. Alleen begrijp je dat als kleintje nog niet. Je ervaart enkel de leegte, het gemis, de pijn en eenzaamheid.

De pijn van een alleengeboren tweeling

Het effect van een alleengeboren tweeling zijn is groot en vaak ongrijpbaar, totdat je weet wat er speelt. Ik werk in mijn praktijk veel met alleengeboren tweelingen. Tijdens het diepe lichaamswerk waarmee ze teruggaan naar een moment van pijn, kom ik allerlei overtuigingen tegen. ‘Voor mij hoeft het zo niet meer.’ ‘Ik kan het niet alleen.’ ‘Ik leef wel voor ons samen.’ ‘Ik moet slagen anders is het voor niets geweest.’ ‘Ik wil zo niet leven.’ ‘Ik mag geen plezier hebben zonder jou’ en ‘Ik ben het niet waard om geliefd te worden’. Deze overtuigingen gaan vaak gepaard met veel boosheid, verdriet, schuldgevoel en een onbeantwoorde waarom. Ze worden de blauwdruk van jouw leven; je gaat leven naar deze ervaring, gevoelens en mechanismen.

Omdat je vaak niet, of pas veel later, ontdekt dat je een alleengeboren tweeling bent, leef je lang op een moeizame manier die je niet begrijpt. Het kan voelen als vechten tegen de bierkaai. Je wilt het anders, maar weet niet wat of hoe.

Zo ontmoet jij alleengeboren tweeling je verloren tweelinghelft

De eenzaamheid en alle andere emoties die erbij komen, maken vaak dat je als alleengeboren tweeling stilstaat. Ook als je voor twee leeft, sta je in feite zelf stil. Want wat voor jou werkelijk de bedoeling is, daar is onvoldoende ruimte voor.

Het ontmoeten van je verloren tweelinghelft is dan ook van belang en werkt heel helend. Je kunt dit doen via een energetisch coach of via diep lichaamswerk, waarmee je teruggaat naar de tijd in de buik. Wanneer je spiritueel aangelegd bent en al vaker contact hebt gemaakt met spirits of gidsen, dan kun je dit zelf via meditatie doen.

Weet dat jouw tweelinghelft veel dichterbij is dan je denkt. Sterker nog, hij of zij is altijd bij je in de buurt. Ga maar eens zitten en stel simpelweg de vraag of jij je mag verbinden met jouw tweelinghelft. Voel wat er gebeurt. Mooie gesprekken kunnen ontstaan. Je kunt inzichten ontvangen en antwoord krijgen op de waarom-vraag.

Antwoord op de waarom-vraag

Het kan jou veel rust geven als je weet waarom je tweelinghelft niet meekwam en jij alleen verder moest. Tijdens het lichaamswerk komen er vaak antwoorden voorbij als ‘ik had gedaan wat ik moest doen’. Zo’n antwoord is moeilijk te bevatten, want je verlangen is groot.

Op een wat dieper niveau kom ik antwoorden tegen als ‘er was ruimte voor jou nodig’. Zo zei ‘mijn broertje’ bijvoorbeeld dat ik me veel te veel op hem zou richten, me zorgen zou maken en niet mijn eigen leven zou leiden. Ik voelde aan alles dat dit klopte. Toen ik wist wat voor mij de bedoeling was, kreeg mijn leven een wending. Dat wat voor mij de bedoeling was, ging meer stromen; ik kon met de stroom mee.

Levensmissie: je bent er niet voor niets!

Nadat je weer verbonden bent met jouw tweelinghelft, voel jij je meer compleet, misschien wel volledig. Er is rust in jou gedaald, je hoeft niet meer te zoeken. Je hebt gevonden wat je nodig had. Zelfliefde gaat als vanzelf meer stromen en schuldgevoel verdwijnt. Inmiddels besef je dat het niet aan jou lag. Jouw weg is nu vrij om te gaan doen wat werkelijk de bedoeling is. Jij bent er – dát was de bedoeling.

Verbinden met je tweelinghelft betekent verbinden met jezelf: weten waarom jij er bent, wat je hier te doen hebt en wat jouw missie is. Dankzij de herstelde verbinding en geheelde emoties kun je er op een zuivere manier voor gaan. Niet meer vanuit oude patronen en pijn ontstaan door verlies en gemis, maar vanuit het besef dat jij er bent. Niet voor niets.

(Zelf)liefde gaat stromen

Daar waar jij je steeds afhankelijk voelde van je partner, die voor jou moest vullen wat leeg voelde, is er nu ruimte voor een zuivere, onafhankelijke en onvoorwaardelijke verbinding. Met ruimte voor een ieder om zichzelf te zijn. Niet alleen je zelfliefde gaat dus stromen, maar ook de liefde tussen je partner en jou, omdat niets er meer tussenstaat. Er komt ruimte voor alles wat de bedoeling is, met jouw tweelinghelft als je gids.

Nadine Carter

Boekentip: Je kunt je leven helen

In Je kunt je leven helen zet Louise Hay jou op de eerste plaats en laat ze je zien waarom dat zo belangrijk is. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld. Of bestel het e-book voor € 12,99.

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *