Waarom je juist midden in de wereld moet staan als je hoogsensitief bent

Je wordt moe van sommige mensen, ineens kunnen prikkels je teveel worden en is je me-time essentieel. Er komt steeds zoveel bij je binnen, je voelt de stemming van collega’s aan en bij een ruzie om je heen ben je echt van slag. Toch is het belangrijk dat jij met je hooggevoeligheid ervoor kiest om je te laten zien en van je te laten horen. Om toch midden in het leven te staan en je niet terug te trekken.

20% van alle mensen is hooggevoelig

…en een deel van hen struikelt over overprikkelingen, wisselende emoties en burn-outs. Tegenwoordig is er meer herkenning voor hsp’ers en wordt er geregeld over geschreven. Er is nu aandacht voor, maar toch is het niet een nieuw fenomeen. Het is namelijk erfelijk. Soms slaat het een generatie over, maar de meeste mensen kunnen wel een (voor)ouder aanwijzen die vergelijkbaar gevoelig was. We geven er alleen nu meer woorden aan.

Wat je als hsp’er beter kunt dan minder sensitieve mensen is situaties en mensen aanvoelen. Je ziet sneller out-of-the-box oplossingen en je weet wat er gezegd moet worden om de sfeer ergens te verbeteren. Je hebt oog voor details en je denkt creatief, in plaatjes of in ideeën. Je kunt je goed inleven in anderen en integriteit en kwaliteit zijn belangrijk voor je. Mensen met elkaar verbinden is een kwaliteit van je, net als je empathie.

Uitwaaieren

Het is alleen jammer dat veel hsp’ers geregeld niet aan deze talenten toekomen omdat ze soms overweldigd worden en uit balans raken. Ze trekken zich dan terug en gaan een beetje aan de zijlijn staan. En dat hoeft niet. Het is een kwestie van leiding nemen over jezelf en over je energie. Als je naar de energie van een hsp’er kijkt, waaiert deze vaak uit. Je hebt eerder door hoe het met een ander is, dan hoe je je echt voelt. Dat komt door dat uitwaaieren. De ander zit in jouw energieveld, of eigenlijk: jouw veld zit bij hem of haar.

Als hsp’er ben je zo op anderen gericht, dat je met je aandacht en energie vaker bij anderen bent dan bij jezelf. Je houdt je power niet bij je. Vandaar dat weten hoe je je voelt en daarop reageren best lastig is. Je hebt te laat door dat je overprikkeld bent en je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven. Maar wanneer je leert hoe je je energie bij jezelf kunt houden, dan zet je al een grote stap.

Bij jezelf houden is trouwens niet afschermen, dat werkt niet. Misschien werkt het een minuutje, maar dan waaiert je energie weer gewoon uit. Er zijn simpele technieken om jezelf te versterken en om bij jezelf te blijven. Hierdoor kun je je talenten laten leven, want daarvoor ben je hier op aarde: om jouw kwaliteiten neer te zetten en een meerwaarde te zijn voor anderen en jezelf. Het brengt je in balans en maakt je gelukkiger.

Zieners en healers

Hooggevoeligheid is heel natuurlijk en het is een talent. De mensheid heeft het altijd nodig gehad en ook benut. Toen de mens nog in stammen leefde, waren er altijd zieners en healers. Over de hele wereld stonden deze in hoog aanzien: zowel bij de Indianen, als de sjamanen in Siberië en Zuid-Amerika en de druïden in West-Europa. Ze waren vredestichters en adviseurs. Zonder hun hooggevoeligheid hadden ze dit belangrijke werk niet kunnen doen. Ze werden begeleid en opgeleid door mensen die hen voorgingen. Dat laatste missen veel hsp’ers, maar het is er wel. Je vindt het in kwalitatieve trainingen voor intuïtie en mediumschap.

Feitelijk ben je als hooggevoelige vaak al intuïtief en mediamiek. Je hebt déjà vus, je weet soms hoe een situatie af gaat lopen of wat er gezegd gaat worden. Dromen waarin overleden dierbaren voorkomen heb je soms, of een besef dat ze om je heen zijn. Omdat je niet goed weet wat het is, kun je er wat angstig van worden. Dat hoeft helemaal niet. De wereld van intuïtie en mediumschap is er een van liefde. Met training word je niet intuïtief of mediamiek, je was het al. Het is al in je leven.

Uitnodiging

Maar het vereist wel vaardigheid om met je sensitiviteit om te gaan. Elke struikeling over prikkels is eigenlijk een roep om aandacht voor je talent. Het is een uitnodiging om er meer mee te doen. Om technieken te leren die bij dit talent horen, zodat je midden in de wereld kan staan. De mensheid heeft juist creatieve verbinders nodig. Empathische mensen die vanuit hun hart en ziel leven en zingeving als missie hebben. Intuïtieve wereldbewoners die een verschil willen maken.

Ben je er klaar voor om met je talenten de wereld te dienen?
Heel veel liefs gewenst!

Saskia Chatillon

Boekentip Inspirerend Leven: Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit als kracht

In ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ geeft Carolina Bont de informatie en diepgang over hoogsensitiviteit waar een nieuwe generatie naar op zoek is.  Zij leert haar lezers het beste uit hun hooggevoeligheid te halen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over hooggevoeligheid:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *