Waarom je soms een negatieve situatie mee moet maken voordat je droom uitkomt

Een hele lange tijd heb ik de droom gehad om moeder te worden. Er zijn voor mij enkele obstakels geweest voordat ik echt moeder kon worden. Ik heb een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad en daarna een miskraam. Nu ben ik acht maanden zwanger. Ook heb ik heel lang mijzelf ongelukkig gevoelt op mijn werk. Anderhalf jaar geleden ben ik daarom naar een andere afdeling (afdeling A) gegaan binnen de organisatie. Maar ook op deze afdeling voelde ik mij niet gelukkig. Na een jaar ben ik weer intern gaan solliciteren. Nota bene op een afdeling (Afdeling B) waar ik de eerste keer al op had gereageerd bij een nieuwe leidinggevende, maar mijn huidige leidinggevende gaf mij de keus voor afdeling A, omdat zij mij niet kwijt wilde. Soms is het dus zo dat er eerst iets ‘negatiefs’ gebeurt, voordat je de werkelijke uitkomst krijgt die je echt wilt. Hoe kan dat?

Onbewuste patronen, negatieve gedachten en blokkades

In het geval van mijn werk weet ik precies waarom ik eerst een tussenjaar heb gehad op afdeling A. Ik had namelijk nog een heleboel angsten en negatieve gedachten met betrekking tot samenwerken met anderen. En in dat ene jaar is er een heleboel aan het licht gekomen voor mij. Ook was ik er nog niet klaar voor om naar mijn huidige afdeling B te gaan, waar het team goed functioneert en samenwerkt (zonder haat en nijd, jaloezie en roddelen). Ik kon alleen een situatie aantrekken wat een overeenkomst had met mijn blokkades (angsten), negatieve gedachten en aannames. Op afdeling A kon ik mij bewust worden van mijn negatieve gedachten en blokkades zodat ik het los kon laten en accepteren. Daarna kon ik verder naar afdeling B, waar ik voor mijn gevoel de jackpot heb gekregen met een geweldig team.

negatieve situatie voor droom uitkomt

Ook om een ziel te kunnen dragen in mijn lichaam was het nodig voor mij om veel oud zeer op te ruimen. Dit had meer te maken met het contract dat ik heb afgesloten met deze ziel. Door mijn oud zeer zou deze ziel dezelfde angsten en gedachtepatronen meekrijgen, wat niet de bedoeling was. Daarom is er eerst een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en een miskraam geweest, waarbij twee zielen hun hogere energie naar mijn baarmoeder (het tweede chakra, waar gevoelens vast kunnen zitten) hebben gebracht. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om oud zeer los te laten zoals angsten, schuldgevoelens, schaamte enz. Deze zielen hebben expliciet mij uitgekozen om de samensmelting mee te maken, maar daarna weer te vertrekken. Ik ben hen enorm dankbaar en zie hen nog steeds als mijn kinderen.

Achteraf redeneren is makkelijk

Op het moment dat ik deze gebeurtenissen meemaakte was ik mij onbewust van de reden en was ik daar helemaal niet mee bezig. Voor mijn gevoel had ik gefaald en kreeg ik ook nog eens een heleboel negatieve situaties en emoties mee. Het is gewoon echt niet fijn om zo een periode mee te maken. Maar achteraf, als ik het hele plaatje kan zien, begrijp ik waarom het nodig was. Soms moet je eerst door oude bagger heen om te kunnen groeien, of een doel uit te laten komen. En deze situaties zijn dan eigenlijk een verhulde zegen. Het geeft je namelijk de tools om die pijnplekken, patronen en negatieve gedachten aan te kijken wat ervoor zorgt dat je in de huidige situatie zit. Daarna kun je dan verder naar waar je echt wilt zijn.

Overigens wil ik nog wel opmerken dat met betrekking tot geen kinderen kunnen krijgen ik niet wil zeggen dat het altijd te maken heeft met oud zeer opruimen en dat het daarna wel lukt. Soms heb je als ziel gekozen om mee te maken hoe het is om moeder te willen worden maar dit niet te kunnen. Ik heb deze situatie beschreven omdat het voor mij zo was.

Heb jij wel eens zo een ervaring gehad?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *