Waarom jij je niet hoeft te laten tegenhouden door tekens van het Universum

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt: je zet die ene grote stap. Maar al snel gebeurt er iets wat je plan flink tegenwerkt. Is het een waarschuwingsteken van hogerhand? Of toch iets anders? Coach Hanne Knight legt in dit artikel uit hoe het Universum precies werkt. “Het staat aan jouw kant. Altijd.”

De stem die je toefluistert ‘Zie je wel dat dit géén goed idee is!’ is niet het Universum. Want het Universum kent geen goed of slecht.

Zie je wel: het was een verkeerd besluit!

Misschien herken je dit wel. Je hebt net een heel moeilijke beslissing genomen of je hebt zojuist de knoop doorgehakt na een verscheurend dilemma. Je wilt iets spannends en nieuws proberen. Eindelijk zet je de grote stap, je waagt de sprong. En dan… begeeft plots je auto het. Je wordt ziek. Of je wordt opeens zo opgeslokt door de zorg voor je ouders, dat je geen tijd meer hebt om verder te werken aan je nieuwe project.

Nu steken allerlei twijfels de kop op. Zie je wel, dit moet een teken van het Universum zijn dat je toch niet de juiste beslissing hebt genomen! Het is vast en zeker een signaal dat het Universum jou wil behoeden, zodat je geen fout pad inslaat.

Jouw ego is aan het woord

Maar nee hoor, dat is het niet! Het Universum heeft geen verborgen agenda voor je. Het wil jou alleen laten ervaren wat jij wilt ervaren in je leven. Je hebt een vrije wil en je kunt dus beleven wat je maar wilt. En het Universum doet alles om je hierin te steunen. Het is jouw ego dat de sprong niet zo geweldig vindt. Jouw ego is je defensiemechanisme, dat je graag behoedt voor spannende dingen in het leven. Nieuw is onbekend en buiten je comfortzone en daar houdt je ego absoluut niet van.

De stem die je toefluistert ‘Nee, niet doen… zie je wel dat dit géén goed idee is!’ is niet het Universum. Want het Universum kent geen goed of slecht. Een nieuwe ervaring is nooit ‘juist’ of ‘verkeerd’. Als jij iets wilt beleven, dan kan dat. Wil je in een toxische relatie stappen? Prima, dan doe je zeker veel nieuwe ervaringen op. Wil je een roekeloze investering doen? Geen probleem, dan krijg je daarna de kans om te leren hoe jij je leven financieel weer opbouwt.

Lees ook: Belangrijke keuzes maken: luister jij naar je intuïtie of je ego? (Dit is het grote verschil!)

Welke signalen zend je (onbewust) uit?

Wat zijn dan wel tekens van het Universum? Het Universum wil niets van je. Máár het wijst je wel de weg naar het pad waar je diep vanbinnen zo naar verlangt. Het is hierbij heel belangrijk dat jouw signalen helder en duidelijk zijn. Zorg dus dat jouw onbewuste én bewuste signalen matchen met wat je werkelijk wilt.

Ook moet je op zoek gaan naar een diep geloof in jezelf dat je deze nieuwe weg echt verdient. Dat je helemaal klaar bent voor het nieuwe pad en dat alles altijd goed voor je uitpakt. Want door de Wet van de Aantrekkingskracht geeft het Universum deze energie aan jou terug.

Dubbele getallen, veren en vlinders

Zie je soms dubbele getallen? Geloof dan maar dat ze een teken zijn dat het Universum aan jouw kant staat, want dat is zo. Altijd. Krijg je kippenvel van een prachtige love song op de radio, net wanneer je de liefde van je leven probeert te manifesteren? Doe een vreugdedansje, want dit is een teken dat die liefde naar jou onderweg is.

Zie je een lieveheersbeestje? Een vlinder? Een klavertjevier? Een prachtige regenboog? Een vogel voor je raam of een veer bij je voeten? Wees er zeker van dat ze jou brengen waar je op hoopt en geloof dit met heel je hart. Want hoe dieper je gelooft, hoe meer energie je uitstraalt en hoe krachtiger jouw manifestatie wordt. En hoe zekerder je mag zijn dat die manifestatie werkelijkheid wordt.

Zo trek je het mooie in je leven aan

Raak je in de war door de overvloed aan tekens om je heen? Wat willen ze jou zeggen? Vraag dan gerust een teken aan het Universum, als antwoord op wat je wilt ontvangen. En bereid jezelf dan voor om dit teken in overvloed te kunnen ontvangen. Elk teken helpt jou om dieper te geloven. Door het diepe geloof dat alles altijd goed voor je uitpakt, stijgt je energieniveau. En dit hoge energieniveau is precies wat je nodig hebt om mooie nieuwe dingen in je leven te kunnen aantrekken.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

Wat betekenen de tekens die op jouw pad komen? ‘Tekens van het universum’ van Denise Linn is een krachtige gids om beter te begrijpen wat het universum je te vertellen heeft.

Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over tekens van het universum:

Deel dit artikel online

Hanne Knight

Hanne Knight

’t Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *