Waarom kun je je vorige leven niet herinneren?

Hebben we helemaal geen herinnering aan vorige levens?Iedereen heeft af en toe herinneringen aan vorige levens zegt Saskia Willockx. “Deze herinneringen kunnen zo subtiel zijn dat je dit niet in de gaten hebt”. Waarom we niet alles herinneren van vorige levens heeft een goede verklaring volgens Saskia Willockx.

Hoe kun je herinneringen aan vorige levens herkennen?

Je kunt herinneringen aan vorige levens herkennen. Deze herinneringen kunnen zo subtiel zijn dat je dit niet in de gaten hebt. Bijvoorbeeld als je voor het eerst ergens bent en je voelt je enorm op je gemak, het voelt vertrouwd, je weet er snel de weg te vinden en je pikt gemakkelijk de taal op. Dit kan te maken hebben met herinneringen uit een vorig leven die geactiveerd worden door nu weer in dat gebied te zijn. Als je nooit naar dat gebied of land zou reizen zouden die herinneringen misschien ook nooit geactiveerd worden. Resonantie speelt hierbij een rol, het is een herkenning op zielsniveau.

’s Nachts kun je dromen hebben die te maken hebben met je huidige en met vorige levens, bijvoorbeeld om een ervaring te verwerken en inzichten te krijgen.

Je kunt ook via reïncarnatie therapie in contact komen met de ervaringen die je ziel in vorige levens heeft doorgemaakt en die nu nog, in dit leven, op je doorwerken. Door je deze vroegere ervaringen bewust te worden is het mogelijk dat soortgelijke problemen in dit leven oplossen. Via familie opstellingen kunnen ook gevoelens en inzichten van de ziel bewust gemaakt worden.

Doe echter dit soort therapievormen alleen als je een oprechte wens hebt op een diep niveau te helen. Alleen uit nieuwsgierigheid vorig-leven-shoppen is geen goed idee en zal je waarschijnlijk ook niets waardevols opleveren.

De vergetelheid dient een doel

Het is heel nuttig dat we niet continu herinneringen hebben aan de vele vorige levens die je ziel heeft gehad. Dat zou behoorlijk verwarrend kunnen werken. Je ziel heeft namelijk voor dit leven een aantal keuzes gemaakt, o.a. een levensplan, allerlei doelen, afspraken met andere zielen om met en van elkaar te leren. Je ziel kiest ook heel bewust een bijpassende persoonlijkheid die is afgestemd op de plannen voor dit leven.

Kort samengevat: je ziel heeft voor ieder leven een duidelijke focus waar ze zich op richt. Als je continu allerlei andere levens, ervaringen en gezichtspunten zou herinneren zou je flink de weg kunnen kwijtraken en niet meer weten wat er nu de bedoeling is.

Verwarring

Deze verwarring kan ook optreden bij mensen die drugs gebruiken of die vanwege mentale problemen in een psychose raken. De huidige realiteit en de astrale sferen kunnen dan door elkaar raken met depersonalisatie tot gevolg: je weet niet meer wie je bent en wat je identiteit is. Een bad-trip en een psychose zijn zeer beangstigend en kunnen psychische schade aanrichten.

Focus op dit leven

Kortom: wees blij dat je je focus kunt richten op dit leven. Als je een oprechte wens hebt om op zielsniveau te helen, kun je je ziel overigens wel vragen om herinneringen en inzichten, ook uit vorige levens, die je daarmee helpen. Als je dit met respect bij je ziel neerlegt zul je de juiste herinneringen en inzichten ontvangen die je nodig hebt en aankunt. Het tempo van je helingsproces kun je prima aan je ziel overlaten.

In het hier en nu gebeurt het

Het is verstandig om je zoveel mogelijk te bepalen tot het hier-en-nu. Als je focust op dit leven kom je vanzelf tegen wat er nodig is voor je groei en ontwikkeling. Mocht het nodig zijn om diepere oorzaken van problemen te onderzoeken in vorige levens, doe dit dan met zuivere intenties en onder professionele begeleiding.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

Overwin je angsten uit vorige levens

Overwin je angsten uit vorige levens

Heb je het vermoeden dat angsten uit vorige levens je nu dwars zitten en wil je daarom tóch aan de slag gaan met vorige levens? Ainslie MacLeod helpt je in zijn nieuwste boek op weg om deze vervelende angsten op te ruimen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over vorige levens:

Deel dit artikel online

Saskia Willockx

Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van beperkende overtuigingen, negatieve karmische invloeden en zelf-sabotage. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akashic Soul Reading, Healing & Clearing. Geschikt voor iedereen die openstaat voor nieuwe inzichten over zichzelf en bereid is om andere keuzes te maken waardoor je betere resultaten zult behalen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *