Waarom ontmoetingen op zielsniveau levenslessen zijn

De ontmoeting met iemand die je direct op een heel diep niveau herkent is een van de mooiste en magische ogenblikken in je leven. Het voelt als een thuiskomen, een herkenning, een oplifting van je hele wezen. Als dit gevoel niet gespiegeld wordt door de ander dan is het tevens een van de allerpijnlijkste ervaringen.  Vooral als de herkenning een sterk seksueel aspect of een partnercomponent in zich heeft.

Je hoort veel verhalen over liefdes die zich op zielsniveau openbaren met een complicerende factor zoals geen gedeelde herkenning of om een andere reden niet samen kunnen zijn.

Wat betekenen deze ontmoetingen op zielsniveau?

Als je een spirituele ontwikkeling doormaakt dan ontmoet je mensen op een ander zielsniveau. Je merkt dan bijvoorbeeld dat je niet meer uitgaat van de buitenkant of het uiterlijk van iemand, maar dat het licht dat in iemand schijnt of de kleuren die iemand heeft door jou gezien en herkend worden. Je herkent (soms onbewust) gedeelde levens en ervaringen. Dit kan zelfs gebeuren voordat je iemand in levende lijve echt hebt ontmoet en alleen kent van een foto of van horen zeggen. Je kunt zussen, broers, kinderen, moeders en vaders tegenkomen en ook geliefden uit andere tijden en plaatsen.

Dit gebeurde mij jaren geleden voor het eerst. Ik was totaal overdonderend door de intensiteit van mijn gevoelens. Het was geen gewone verliefdheid, maar een sluis in de tijd die openging. Beelden van andere tijden en plaatsen waar we samen waren, kwamen in stroomversnelling voorbij. Totaal onervaren met een ontmoeting op dit niveau handelde ik zoals ik altijd deed als ik verliefd was.

Het archetype van de godin Artemis is in mij sterk aanwezig, dus verscheen ik in mijn volledige boogschutter outfit met mijn opgepoetste zilveren boog en een koker vol pijlen onderaan de kasteelmuren. Deze mens verschanste zich namelijk in een burcht. Al mijn pijlen ketsten af op de metersdikke muren en bleven steken in de haastig opgehaalde brug. Te laat realiseerde ik me dat ik beter eerst had kunnen aanbellen. De poort bleef gesloten. Zo droop ik af met een zwaar gekneusd hart.

Ieder heeft recht op zijn eigen pad

In eerste instantie riep deze ervaring pijn op en schaamde ik me. Inmiddels voelt het als een noodzakelijk les. Ik was immers alleen met mezelf bezig.  Het is goed mogelijk dat de ander de zielsherkenning niet deelt of niet wil, kan of niet durft te delen. Daar heeft diegene alle recht toe, dat dien je te respecteren. Ieder heeft recht op zijn eigen pad. Van dat pad weet jij niets. In mijn geval was ik ook nog veel te indringend aanwezig. Die burcht was er niet voor niets. Ik ging volledig op in mijn gevoelens en was totaal niet afgestemd.

Een paar jaar later kreeg ik een nieuwe kans. Het was voor mij een ongelooflijke oefening in geduld opbrengen en wachten wat zich zou ontvouwen voor mijn ogen. Toen de tijd rijp was, was de stap die ik zette precies goed getimed. Deze timing heeft veel te maken met heel goed luisteren naar wat je zuivere intuïtie je ingeeft. Kun je je eigen ego of wensen er tussen uit laten en echt horen wanneer je eventueel een stap kunt zetten?

De ontmoeting met een herkende ziel die een sterke seksuele of partnercomponent in zich draagt, heeft altijd te maken met lessen die je moet of beter gezegd wilt leren als ziel. Wanneer je samenkomt zijn er lessen voor allebei aan verbonden. Op dit ontwikkelingsniveau wil je namelijk als ziel verder groeien en dat kan in een gedeelde herkenning snel gaan.

Archetypes

Zelf vind ik de invalshoek om te kijken naar het in jouw aanwezige archetype mooi en behulpzaam voor verdere groei. Het archetype spiegelt in uitvergrote vorm sterk aanwezige karaktertrekken. Daarmee toont het ook je schaduwzijden en uitdagingen. De Artemis-boogschuttervrouw in mij wil graag leren om de kunst van het niet-boogschieten te doorgronden. Voor mij een uitdagende boeiende weg.

Herken jij jouw archetype en de zielslessen die daar in liggen? Lees welk vrouwelijk archetype op jou lijkt of in welk mannelijk archetype je jezelf kunt herkennen. 

Boekentip: De diamant in jezelf

‘De oorzaak van al het menselijk lijden is gelegen in één eenvoudige misvatting: we zijn ons niet bewust van onze ware aard.’ In dit boek schuilt de mogelijkheid je de hoogste en absolute waarheid over wie je bent te realiseren.

Bestel jouw exemplaar voor € 21,00 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees verder over relaties op zielsniveau:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *