Waarom slaap je onrustig/slecht tijdens een volle maan?

Waarom kan ik niet slapen? Een vraag die bij veel mensen door hun hoofd gaat wanneer het volle maan is. De effecten van de volle maan worden namelijk door veel mensen gevoeld, ook door mensen die niet veel weten over astrologie en de maancyclus. Maar hoe komt het eigenlijk dat we zo slecht slapen tijdens de volle maan en hoe kunnen we omgaan met de energie van deze maan?

Slecht slapen: waarom slapen we niet goed tijdens een volle maan?

Dat je niet of slecht kunt slapen tijdens de volle maan, heeft een aantal redenen. Ten eerste is de volle maan helder en verlicht ze de nachtelijke hemel. Wanneer je lichtgevoelig bent, en altijd wakker wordt in de ochtend zodra de zon opkomt, kan het zijn dat je hersenen denken dat het ochtend is en dat je daardoor wakker wordt.

Een andere verklaring voor het feit dat je niet kunt slapen tijdens de volle maan, heeft te maken met de stand van de maan. De volle maan staat namelijk in tegenovergestelde richting van de zon. Dit creëert energetische wrijving en laten wij, als aardbewoners, daar nou net tussen zitten. Zowel de zon en de maan hebben een aantrekkingskracht op de aarde waardoor we in feite in tegengestelde richtingen worden getrokken.

Een andere rede waardoor je mogelijk niet kunt slapen is dat de volle maan jou en je hart op één lijn wilt brengen. De maan heerste over onze emoties. We voelen haar trillingen en ze verschuiven ons. Op sommige momenten hebben we een belangrijke verschuiving nodig en dat is hetgene wat ons wakker schudt tijdens de volle maan. Dit kan voelen alsof de maan aan je hart trekt en alsof één van haar lichtstralen naar je toekomt en je daarmee verbonden bent.

Tips om beter te slapen wanneer het volle maan is

Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen om beter te slapen wanneer het volle maan is. Wanneer je niet goed kunt slapen door het felle licht van de maan, kan het helpen om bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen op te hangen zodat je kamer helemaal donker is.

Ook kun je proberen te slapen met kristallen. Dit kan helpen wanneer je last hebt van de energetische wrijving gedurende de volle maan. Vorm bijvoorbeeld een driehoek met drie kristallen rondom je bed. Probeer het uit en ontdek welke kristallen bij jou passen en wat voor jou werkt. Geweldige kristallen om uit te testen tijdens de volle maan zijn zwarte toermalijn, fluoriet, labradoriet en zwarte obsidiaan. Deze staan namelijk allemaal bekend om hun vermogen om energie af te buigen.

Rituelen om de helende kracht van de volle maan te gebruiken

Misschien lukt het niet om te slapen tijdens de volle maan, maar de tijd van de volle maan is wel een krachtige gelegenheid om je energie te helen. Ook is het een optimale tijd om te mediteren, je energieveld op te laden en je chakra’s te zuiveren. Met de volgende vijf volle maan rituelen kun je de helende kracht van maanenergie gebruiken:

Ritueel 1: Schijn een licht op je emoties

Tijdens de volle maan worden je emoties vergroot en zijn deze toegankelijker. Het is nu een perfecte gelegenheid om ze te erkennen en vrij te geven. Door sterke emoties los te laten die aan het licht komen tijdens een volle maan, reinig je je chakra’s. Denk na over je innerlijke waarheden, gevoelens en intenties en schrijf deze op. Dit kan helpen bij het nemen van beslissingen en het omarmen van je ware zelf.

Ritueel 2: Neem een maanbad

Tijd doorbrengen onder de levendige witte gloed van een volle maan is alsof je in een warm rustgevend bad stapt, alleen dan zonder water. Dompel je onder in dit bad van maanlicht en ervaar de holistische helende eigenschappen van de volle maan. Doe dit door bijvoorbeeld een wandeling onder de volle maan te maken, bij voorkeur met een deel van je huid blootgesteld aan het helende licht. Een maanbad wast negativiteit weg en laat je fris en vernieuwd achter.

Ritueel 3: Houd je dromen voor ogen

Gebruik de positieve energie van de maan door je doelen en dromen voor ogen te houden. Stel je leven voor zoals je het wilt en maak bijvoorbeeld een moodboard van foto’s van je dromen en verlangens. De volle maan zal alle energie die je uitzendt vergroten. Wees duidelijk en specifiek over wat je wilt manifesteren en wees niet verbaasd als je intenties uitkomen.

Ritueel 4: Richt je op het positieve

Wanneer het volle maan is, is het een uitstekende tijd om negativiteit te ontdekken en los te laten. De maan kan de diepste delen van je ziel bereiken en de dingen eruit halen die je hebt verborgen of geprobeerd hebt te negeren. De maan verlicht eventuele negatieve emoties opgeslagen in je chakra’s of je lichaam en reflecteert die kennis terug naar jou, zodat je het proces kunt beginnen om die blokkades op te ruimen door meditatie, healingcursussen of andere oefeningen.

Ritueel 5 (voor in de zomer): Slapen in de buitenlucht

Pak een slaapzak, zet een tent op in je achtertuin of vind een warme deken en rijg een hangmat tussen twee stevige bomen. In slaap vallen onder fonkelende sterren en een gloeiende volle maan zal je lichaam, geest en ziel langer uitgerust laten dan acht uur slaap ooit zou kunnen. Ga een stap verder en mediteer of bid. Laat zo de vrede en schoonheid van de volle maan in je lichaam en ziel doordringen terwijl je in slaap valt. Je wordt uitgerust en verjongd wakker.

Wil je meer weten over de maancyclus en de grote invloed hiervan op ons? Dan raden we je Leven met de maan van Yasmin Boland aan. Dit boek bevat alle informatie die je nodig hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Het helpt je de maanfasen te begrijpen en inspireert je om bewuster en voluit te leven.

Bestel nu jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Bronnen: Spiritdaughter.com en Deborahking.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *