Wanneer heb jij besloten de vrouw te worden die je nu bent?

Kleurcoach Anne-Lies heeft een vraag voor alle vrouwen onder onze lezers. Een vraag die zij zichzelf, maar ook anderen regelmatig stelt. Een vraag die je laat denken, maar vooral voelen. Een vraag die past bij het bordeauxrood van een glas wijn. “De eerste keren dat ik hem stelde, zag ik vrouwen verkleuren.” Nieuwsgierig geworden? Lees hier haar blog!

Deze vraag maakt mooie gesprekken los. Hij gaat over dieper nadenken en kan bijna niet zonder voelen.

Intensiteit en ontreddering

Wanneer heb jij besloten de vrouw te worden die je nu bent? Wat een vraag, hè? Ik weet nog dat ik ’m voor het eerst hoorde in de lunchpauze van mijn kleurcoach-opleiding. Hij kwam binnen en bleef maar door mijn hoofd spelen. Met regelmaat overwoog ik om er een blog over te schrijven, maar steeds kwam ik tot de conclusie dat de vraag alleen maar een ontvanger nodig heeft. Verder niets. Het is eerder een vraag die je hebt te voelen dan te beantwoorden met het brein.

De intensiteit van de vraag zie ik steeds bij degene aan wie ik hem stel. Intensiteit en soms zelfs een beetje ontreddering. Ik vind hem prachtig, maar dat gaat niet voor iedereen op, zo ervoer ik. Er zitten heel veel lagen in deze vraag en het hangt af van je state of mind of state of life hoe je reageert.

Zit ik op het goede spoor?

Om deze vraag toch ruimte te geven, deel ik graag enkele reacties met je. De allermooiste bewaar ik tot het laatst… Deze vraag is duidelijk niet voor watjes. Het mooie aan de vraag ‘Wanneer heb jij besloten de vrouw te worden die je nu bent?’ is dat deze soms gewoon oppopt in mijn leven. Alsof de vraag een eigen leven leidt. Hij maakt het verschil en maakt mooie gesprekken los. Hij gaat ergens over, hij gaat over dieper nadenken en kan bijna niet zonder voelen.

Als de vraag weer in mijn leven opduikt, check ik als het ware even bij mezelf in. Ik neem er de tijd voor en ga zitten met een mooi glas wijn en vraag mezelf: doe ik het goed? Zit ik op het goede spoor en ben ik trots? Trots op wat ik doe en op wat ik laat?

Een bordeauxrode vraag

Als je de vraag herhaalt in je hoofd – en dat is wat ik de meeste vrouwen zie doen – lijkt hij even rond te walsen zoals je doet met een goed glas rode bordeauxwijn. Bij die kleur past de vraag dan ook. Het is een vraag van kwaliteit, van waarde, net zoals de betekenis in de kleurpsychologie van bordeauxrood.

De eerste keren dat ik hem stelde, zag ik vrouwen verkleuren. Ze vertelden me dat ze meteen zochten naar een periode dat er iets ernstigs was gebeurd en dat ze daarom zijn geworden wie ze zijn. “Streng voor mezelf omdat ik me schuldig voelde,” vertelde Margie, die na de geboorte van haar derde kindje niet meer de vlotte, spontane vrouw was.

Annemiek stelde zichzelf teleur na haar burn-out en voelde zich vlak, slechts een schim van zichzelf. Voor Linda was het de liefde die haar verliet en waardoor ze nog wel geloofde in liefde, maar niet voor haarzelf.

Marijke zei: “Oh, dat weet ik nog goed. Ik zat op school en voelde me heel sterk. Ik wilde worden wie ik voelde te zijn: rebels, uitbundig en met sterke vleugels. De wereld in, zo’n vrouw als mijn tante Esther. En vooral niet zoals mijn moeder. Ik heb woord gehouden en weet zelfs nog dat het op mijn achttiende verjaardag groot op mijn spiegel stond.”

Regie over eigen leven

De reactie van Lieke vind ik geweldig: “Het gaat eigenlijk niet meer over wie ik geworden ben, maar wie ik wíl zijn. Ik sta op een kruising. Ik ben niet meer degene die ik was. Het werk dient me niet meer en ik cijferde mezelf weg. Het is okay, maar ik kom er niet meer mee weg. Ik heb er verder geen oordeel over; ik weet wat me te doen staat. Ik ga mezelf verdiepen in de magie van kleurpsychologie en kleurcoaching en stap in bij jou programma Lekker B(l)oeiend. Ik ga voor een lichtere en frisse blik en wil worden wie ik ben.”

Ik vind het zo gaaf dat ze ervoor kiest om verantwoordelijkheid te nemen, regie over haar leven te pakken en de schrijver te zijn van haar levensverhaal. Mouwen opstropen en haar tanden in de toekomst zetten. Zo tof! Je snapt nu vast waarom ik tóch heb besloten om over deze vraag te schrijven…

Kleurcoach Anne-Lies helpt je graag om lichter te leven en gebruikt daarbij de kracht van kleur.

Boekentip van de redactie: De diamant in jezelf

Wie ben je en wat wil je? In De diamant in jezelf neemt Gangaji je mee op het spirituele pad om deze, en vele andere, vragen te beantwoorden. Gangaji brengt in haar boek de waarheid helder aan het licht. Dit geeft je de kracht en de mogelijkheid om de stralende diamant die je bent, te kunnen zijn in het Nu.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *