Wat betekenen engelengetallen?

Iedereen heeft beschermengelen die ons helpen het meeste uit onze reis op aarde te halen. Engelengetallen zijn een manier van communicatie die beschermengelen gebruiken om ons de juiste keuzes te laten maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je dezelfde cijferreeks telkens terugziet. Dit zijn de getallen van de engelen en wat ze betekenen:

Waarom zijn er engelengetallen?

Betekenis vinden in getallen en getallenreeksen doen mensen al eeuwenlang. Numerologie – het geloof in een goddelijke, mystieke connectie tussen getallen en gebeurtenissen – is erg populair. Engelengetallen verschijnen normaal gesproken in groepen van drie en kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen op een nummerplaat, in een telefoonnummer, op een rekening of op een reclamebord. Ze kunnen ook verschijnen als ‘gespleten getal’, zoals 3303.

Engelen gebruiken getallen om onze aandacht te trekken zodat ze ons kunnen helpen. Soms doen ze dat zelfs op een opdringerige manier. Hier volgen een paar veelvoorkomende engelengetallen samen met hun berichten uit het universum:

Engelengetal 111

Engelengetal 111 staat voor kracht en energie. Je beschermengelen vertellen je dat het nu een mooi moment is om je dromen waar te maken. Valt je blik op de klok en is het 1:11? Of krijg je € 1,11 wisselgeld als je betaalt voor je latte? De energie om je heen stelt zich nu dienstbaar op. Schrik dus niet als je 111 vaak ziet, want de tijd is nu rijp om risico’s te nemen, je patronen te veranderen of om je projecten en relaties naar een hoger niveau te tillen. Houd je ogen open voor mogelijkheden en onderneem nu stappen die je helpen met focussen op je doelen.

Engelengetal 222

Engelengetal 222 staat voor zaadjes planten. Als je dit getal ziet, moedigen je beschermengelen je aan om door te zetten. Blijf dus ‘investeren’ op je werk, in je relaties en met je financiën. Verzorg daarnaast je ontluikende gewassen goed. Je ziet misschien nog niet direct veel resultaat van je inzet, maar je bouwt het fundament voor een substantiële oogst in de toekomst. Je bent op de juiste weg!

Engelengetal 333

Het getal 333 is een reminder van het universum naar jou dat je weet wat je wilt en waar je naartoe werkt. Je beschermengelen laten je weten dat de juiste mogelijkheden en middelen jouw kant op komen. 333 is ook een uitnodiging om zonder angst stappen te zetten en je dromen waar te maken. Weet dat het universum en je spirituele squad achter je staan. Dit getal moedigt je aan om te geloven dat alles wat je nodig hebt om tot je lotsbestemming te komen al op je wacht.

Engelengetal 444

De engelen hebben ook een favoriete getallenreeks: 444. Dit engelengetal is een reminder dat je beschermengelen dichtbij zijn en je steunen. Je kunt 444 zien als je door een verdrietige relatiebreuk gaat, een zware diagnose hebt gekregen of wanneer je je eenzaam voelt. Als je je down voelt, kan dit getal heel bemoedigend en bevestigend zijn. 444 zie je mogelijk ook als je op je werk een succes hebt geboekt of als je geniet van een heerlijke vakantie. Nogmaals, het is een reminder dat de engelen bij je zijn en dat ze waarschijnlijk een handje hadden in je zegeningen!

Engelengetal 555

We hebben allemaal tijden waarin alles in ons leven op losse schroeven lijkt te staan en we een super-groeispurt ervaren. Het zien van engelengetal 555 wanneer dingen chaotisch of onbekend aanvoelen is een aardse, kalmerende reminder van je beschermengelen. Ze laten ons weten dat veranderingen intens kunnen zijn, zelfs wanneer we er lang en hard voor hebben gewerkt. Door welke verandering je ook gaat, het gaat altijd over een herstructurering en herconfiguratie van je zielenpad; ook als het gaat om iets dat negatief lijkt te zijn (je wordt bijvoorbeeld ontslagen, gaat scheiden, krijgt een gezondheidscrisis of verhuist weg van je geliefden). Uiteindelijk kom je er door je ervaringen veel beter uit.

Engelengetal 666

Engelengetal 666 heeft alles te maken met aardse, materiële zaken. Dit getal staat voor schoonheid, balans en integriteit. Grote kans dus dat je het  ziet als je bezorgd bent over je carrière, huis of financiën. Ga na of je een probleem hebt met je gezondheid als je dit ziet en breng meer balans in je leven en eetgewoonten. 666 kan ook een getal kan zijn van overgave of het laten gaan van alles wat je niet verder helpt. Gaat het financieel even minder? Dan geven je beschermengelen je een teken om geld opzij te zetten voor minderen tijden.

Engelengetal 777

Dit engelengetal staat voor spiritualiteit. Je komt het getal 777 voornamelijk tegen wanneer je bewust bezig bent met spirituele groei of wanneer je aan het ontdekken bent welk spiritueel pad bij jou past. Engelen zijn niet-confessioneel en werken met mensen van alle religies en spirituele overtuigingen. Het getal 777 kun je zien wanneer je bewustzijn aan het groeien is naar een hoger niveau, je spiritueel aan het ontwaken bent of wanneer je in contact bent met je innerlijke bron.

Engelengetal 888

888 staat voor overvloed. Het zien van engelengetal 888 is een signaal om open te blijven staan voor overvloed in welke vorm dan ook, niet alleen de vormen die we verwachten of waaraan we gehecht zijn. Zit je op dit moment in een goede financiële flow? Dan kun je het getal 888 zien als bevestiging dat je het juiste werk aan het verrichten bent. Je beschermengelen laten zien dat we allemaal toegang hebben tot de rijkdom van het universum. Ze helpen je om meer in die overvloed te delen, bijvoorbeeld op het gebied van romantiek, carrière of gezondheid. Als je leeft in overvloed bezit je alles – liefde, tijd en geld. Verspreid en deel het met de mensen om je heen. Diezelfde overvloed zal als een boemerang weer terugkaatsen naar jou.

Engelengetal 999

Het leven is cyclisch en het getal 9 benadrukt dat alles eindigt of tot een voltooiing komt. Als je de reeks 999 of een gesplitst 909 engelennummer ziet, dan wordt je eraan herinnerd dat je een hoofdstuk in je leven gaat afsluiten. Het is geen toeval dat het 9 maanden duurt om een baby in de baarmoeder te laten groeien! Wanneer je moeite hebt om een doel te bereiken, of als je aan het eind van een groot project je energie verliest, kan nummer 9 je eraan herinneren dat succes of het einde om de hoek ligt. Je beschermengelen kunnen je ook een signaal geven dat je aan het einde van een fase bent gekomen in je leven en dat het is tijd om te onderzoeken wat je volgende stap is. Het kan je bijvoorbeeld aanmoedigen om iets los te laten zoals een baan die niet meer bij je past of een relatie waar de sleur in zit.

Bron: Mindbodygreen.com

Wil jij meer lezen over het ontvangen van signalen en tekens, maar niet alleen van Engelen maar ook van het Universum? Dan is E-kwadraat iets voor jou! Pam Grout geeft je 9 oefeningen om binnen 48 uur een teken te ontvangen. Benieuwd hoe je dat doet?

Bestel dan jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *