Wat gebeurt er na de dood met je ziel?

Wat gebeurt er na de dood met je ziel? Willem Glaudemans beschrijft in Boek van het eeuwige leven het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar de bron. Weten wat na de sluier van de dood gebeurt, heeft een zuiverende invloed op hoe je nu leeft. De immense liefde daar is wat het meest ontroert.

De doorgang van je ziel

Afhankelijk van de snelheid van je ziel, ga je spiralend door een tunnel of direct door een poort. In elk geval ervaar je iets dat voor jou een overgang of doorgang symboliseert: een brug over een rivier, de ingang van een grot, een pad door een vallei dat leidt naar het lichte land achter de bergen. Of je vaart voorgoed weg van een kust, stijgt op door het dek van de wolken de hemelse ruimten in, of je wandelt over een grote regenboog-wenteltrap naar boven. Nu ga je misschien ook de aanwezigheid voelen van je engelgids die je hele leven bij je was en jou ook hier verwelkomt en vergezelt.

De sluier – dimensie

Alle zielen komen even in nevelslierten terecht, kort of lang, afhankelijk van de snelheid van de ziel. In wezen ervaar je in deze mist dat je door het membraan heengaat dat deze aardse dimensie van de eerste lichtsfeer scheidt. Het is een dimensiegrens, of sluier, een ander trillingsniveau. Hierna is er geen terugkeer meer mogelijk. Een bijna-doodervaring of uittreding gaat niet voorbij dit punt, hoewel het bewustzijn altijd even verder kan reizen om kennis te verwerven. Dimensies omhullen en doordringen elkaar en bevinden zich ruimtelijk op dezelfde plaats. Sterven is opgaan in een andere dimensie, door een sluier heen. De hemel is geen andere plaats, maar een andere bewustzijnstoestand.

De oceaan van licht

Na de sluier waad je door een oceaan van licht waarin je wordt gereinigd om de volgende wereld binnen te gaan. Het voelt aan als water en je wordt er geheel in ondergedompeld, maar het is puur helder licht waarin je zwemt. Je voelt je volkomen herboren en verfrist. Alle bezoedeling die je ziel nog aankleefde van de vorige wereld, alle materiegebonden trillingen en emotionele belasting, worden hier in vreugde afgewassen. Je zielepijn en vermoeidheid worden eenvoudig weggestraald. Het licht gaat zuiverend door je heen, tintelt en trilt overal in je. Je bent nu verkwikt en klaar voor je reis. Daarna schouw je een immense weidsheid van licht, waarheen je ook kijkt. Overal is licht en licht is overal.

Dit is een fragment uit: Boek van het eeuwige leven

Boek van het Eeuwige Leven

Boek van het Eeuwige Leven

Wie antwoorden heeft over de dood, heeft ook een antwoord op het leven. Er zijn tal van boeken verschenen over het leven na de dood. Maar geen beschrijft in rustige poëtische taal rechtstreeks, het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar God. Het boek baseert zich op bijna-doodervaringen, oude culturele overleveringen, wetenschappelijk onderzoek, parapsychologie, bewustzijnstechnieken, uittredingservaringen en innerlijk weten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Het bericht Wat gebeurt er na de dood met je ziel? verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *