Wat is de psychologische betekenis van de kleur bruin?

Heb je je altijd al eens afgevraagd wat de kleur bruin betekent? In dit artikel beschrijft Kleurencoach Anne-lies wat de kleur bruin je wil vertellen.

Ik ben bruin

Ik ben typisch een herfsttype en heel aards: ik ben bruin.  Ik sta met beide benen stevig op de grond en kan heel wat novemberstormen verstouwen. Op mij en met mij kun je bouwen. Ik ben eigenlijk het soort van brave borst, bescheiden en lekker degelijk. Ik werk het liefste hard en volgens structuur. Dat vind ik nu eenmaal fijn. Ik geniet er van te weten waar ik aan toe ben zodat ik weet waar ik aan begin en je kan beloven dat het ook af is. Ik hou van concentratie, doorzetten en jou helpen. De ideale PA. Jij mag op de voorgrond en in het volle licht en ik blijf bescheiden, scherp en discreet op de achtergrond en zorg dat alles goed is geregeld. 

Rust, basis en structuur

Ik ben niet de leukste thuis. Daar hebben ze me niet voor in de wieg gelegd. Het kan weleens zwaar in de kop zijn, en met die vallende blaadjes wordt het er niet lolliger op. Voor grote mate van flexibiliteit ben je eigenlijk ook al niet aan het goede adres bij mij. Ik ben soms meer van de starre en koppige kant als het tegenzit. 

Een veilige haven

Ik ben het liefst veilig thuis en maak het daar dan warm voor jan en alleman. Bij mij ben je veilig en zo ook je geheim. Ik ben je allerbeste vriend en je warme deken. Ik help je op adem te komen en je hart te verzachten. Ik luister naar je verhaal zodat je het kunt verwerken en het leven verteren. We maken van je shit mest voor de toekomst zodat je, net als bomen die hun blaadjes loslaten, je gedachten kunt laten gaan en het leven kunt aanvaarden. Zo doen we dat bij mij.

Ik ben bruin, warm en omarmend als de geur van appeltaart net uit de oven.

Wil je meer lezen over de kleur bruin? Maandkleur voor oktober: bruin geeft troost en warmte

Leer alles over de taal van kleur bij Bloei! Je kunt vandaag al beginnen en je wereld kleurrijker en lichter maken. Check eenvoudig hier in.

Boekentip: De verbazingwekkende invloed van kleuren

Maak jij al bewust gebruik van de invloed van verschillende kleuren? Je verhoogt op een gemakkelijke manier je geluksniveau als je weet wat kleuren voor jou kunnen betekenen! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op onze perceptie en op de keuzes die we maken. Lees hoe dit werkt in het boek De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse.

Bestel jouw exemplaar voor € 15,50 bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees meer over kleuren:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *