Wat je in de weg staat, zou weleens je weg kunnen zijn

Wanneer je diep van binnen jouw droom voelt, maar je blijft obstakels tegenkomen op de weg… Hoe kun je dan sterk blijven dromen? In dit artikel geeft Robert Moss, droomexpert en auteur van Groots dromen, een nieuw inzicht in die obstakels. Wat als ze jou de weg wijzen?

De keizer-filosoof Marcus Aurelius accepteerde als regel voor zijn eigen leven dat het obstakel wel eens de weg zou kunnen zijn. Als je vastzit of met tegenslagen te maken hebt, kan dit aanleiding zijn om naar betere manieren te zoeken, een benodigde vaardigheid aan te leren, of om de moed en het doorzettingsvermogen op te brengen om het uit te zitten. Je kijkt opnieuw naar wat je blokkeert of tegenzit in je leven.

Soms is een obstakel een pauzeknop die aangeeft: ‘Nu even niet. Probeer het later nog eens’.

Misschien ontdek je dat een obstakel op je weg gekomen is om je aan te sporen om nieuwe wegen in te slaan. Bij iedere deur die niet open wil of dichtslaat, kun je zoeken naar een deur die wel opengaat. Bij iedere tegenslag kun je uitkijken naar mogelijkheden.

Ga op zoek naar het geschenk in iedere wond of uitdaging, hoewel dit heel moeilijk kan zijn en misschien om een inzicht achteraf vraagt, als er iets meer afstand is.

Groots dromen

Groots dromen

Robert Moss brengt in ‘Groots dromen’ een prachtige ode aan de verbeelding! Dit bijzonder actuele boek spoort je aan je dromen in te zetten voor een betere wereld.

Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online

redacteur

redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de ‘Over ons’-pagina.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *