Wat wil het universum jou vertellen? Laat je leiden door kosmische timing (doe dit ritueel!)

Velen van ons zijn het contact met goddelijke timing verloren. Jij ook? Dan mis je waardevolle aanwijzingen en boodschappen van ‘hogerhand’. Mara Branscombe, auteur van De rijkdom van rituelen, laat zien hoe jij kunt afstemmen op divine timing. “Als je soul-care rituelen uitvoert die jou inspireren, word je een levend kanaal waardoor je voelt wat het universum jou wil vertellen.”

Jouw innerlijk weten leidt je naar de energie, boodschap of levensles die voor jou bedoeld is. En je leert ook welke boodschappen niet voor jou zijn.

Ben jij verbonden met je intuïtie?

Door oefening kun je ervoor zorgen dat goddelijke timing jou begeleidt op je levenspad. Je leert aanwijzingen die jouw ontwikkelende zelf dienen, herkennen: in mensen, de natuur, dromen, aha-erlebnissen, woorden en in synchroniciteit. Het zijn allemaal intuïtieve glinsteringen!

Helaas zijn velen zo geconditioneerd dat ze het contact met hun goddelijke timing zijn verloren. Als je hebt geleerd om een pleaser te zijn, heb je misschien het contact met jouw intuïtie verloren. Als er vroeger tegen jou is gezegd dat jij je gevoelens voor jezelf moest houden of als je geen toegang kreeg tot je ware gevoelens, dan ben je waarschijnlijk de verbinding met jouw onderbuikgevoel kwijt. Als je leven gevuld is met drama, chaos en emotionele uitbarstingen, dan zijn jouw intuïtieve kanalen geblokkeerd.

Maak tijd voor soul-care rituelen

De beste strategie om de connectie met goddelijke timing te herstellen is door te vertragen, in te zien welke emotionele patronen invloed op jou hebben en uit te zoeken waar ze zijn ontstaan. Meditatie, mindfulness, creatieve activiteiten, tijd doorbrengen in de natuur en andere soul-care rituelen zijn essentieel om gebalanceerd ‘van binnen naar buiten te leven’ en je intuïtie te versterken.

Het geschenk van keuzes maken en bewust leven wacht op je. Je krijgt toegang tot het voelen, ervaren, beslissen en sturen van het leven dat jou verlicht. Door dagelijks zelfzorg-rituelen uit te voeren, creëer je glans, gronding en perspectief. Het verdrijven van toxische en negatieve energieën uit je interne en externe leven wordt het doel.

Jouw innerlijk weten wijst de weg

Je intuïtie schiet door je lichaam als een bliksemschicht of fladdert zacht als een vlinder in je buik. Het kan een puls zijn, een golf, een ademhaling die je even laat stilstaan. Deze intuïtieve momenten voelen goed. Ze voelen niet complex en komen niet voort uit levensdrama’s. Op het moment dat je de controle over elk aspect van je leven loslaat, opent zich een nieuwe deur naar een andere dimensie. Je internaliseert en begrijpt de kosmische ontmoetingen, de goddelijke timingen en de synchronistische flow die bedoeld is om jou iets te vertellen.

De reis begint met luisteren. En om te kunnen luisteren moet jij je eerst prettig voelen in de stille en zachte delen van je ziel. Luisteren naar je innerlijk leidt tot actie, heldere grenzen en leven en liefhebben met compassie. Op de lange termijn leidt dit werken aan jezelf tot een geankerd, standvastig en stevig verbonden intuïtief reactiesysteem. In plaats van in de fight, flight or freeze-stand te schieten, leidt jouw innerlijk weten je naar de energie, boodschap of levensles die voor jou bedoeld is. En je leert ook welke boodschappen niet voor jou zijn.

Zo laat jij je leiden door goddelijke timing

Dit ritueel helpt jou om af te stemmen op goddelijke timing in je leven.

1. Steek een kaars aan. Verwelkom een ontspannen ademhaling en een ontspannen lichaam, terwijl je naar de vlam staart.

2. Visualiseer dat het licht van de kaars zich in de kern van jouw lichaam bevindt. Leg een hand op je hart en de ander op die kern.

3. Vertrouw erop dat je precies op de juiste plek in je leven bent om synchroniciteit, flow en goddelijke timing te ervaren.

4. Sluit je ogen, keer naar binnen en stel je voor dat je lichaam een intuïtief kanaal heeft.

5. Noem drie dingen waar je nu bang voor bent of die stress veroorzaken en visualiseer dat ze je lichaam verlaten.

6. Roep drie of meer dingen op waar je dankbaar voor bent. Vul je lichaam en de ruimte waarin jij je bevindt met warme en lichte vibraties.

7. Visualiseer de gebeurtenissen van je dag (of leven) die voor je liggen en zie ze op de manier waarop je wilt dat ze gaan.

8. Roep hogere niveaus aan voor ondersteuning: ‘Op dit punt in mijn leven ben ik klaar en bereid om ondersteuning te ontvangen.’ ‘Ik zit ín de flow; ik vorm een brug tussen de bekende en onbekende delen van mijn leven.’

9. Creëer een begeleidende mantra om je naar de kanalen te brengen waar je goddelijke timing en intuïtieve flow ontvangt. Bijvoorbeeld: ‘Ik maak deel uit van het grotere geheel en ik ben verbonden. Ik stem af op de signalen die me richting de goddelijke timing in mijn leven leiden.’ Schrijf deze mantra op en sta toe dat hij onderdeel wordt van jouw houding, frequentie en vibratie.

Mini-rituelen voor je intuïtie

Voor wie graag dagelijks afstemt op goddelijke timing, zijn deze minirituelen ideaal.

• Ochtendritueel

Steek een kaars aan en verwelkom de stilte en verstilling. Eer je intuïtieve proces door te observeren wat naar boven wil komen. Leg een gelofte af aan je hogere zelf door te observeren wat klaar is om gehoord, gezien, gevoeld en ervaren te worden. Als er enige twijfel of angst naar boven komt, laat het los en keer terug naar je ruime bewustzijn.

• Avondritueel

Steek een kaars aan, verwelkom een zachtheid, laat onafgerond werk los, sluit je bewust af voor media, drink kalmerende thee en vraag voordat je naar bed gaat aan de droomtijd of hij je begeleiding wil sturen voor jouw huidige levenspad.

Wat het universum jou wil vertellen

Het is alsof je dagelijks twee frequenties voorgeschoteld krijgt. Jij kiest op welke je afstemt. Je kunt keuzes maken die gebaseerd zijn op innerlijk luisteren óf je kunt de boodschappen negeren door heel druk bezig te blijven, of jezelf tegen te werken ten koste van je kernwaarden. Wat je aandacht geeft, groeit. Op het moment dat je soul-care rituelen uitvoert die jou inspireren, word je een levend kanaal waardoor je voelt wat het universum jou probeert te vertellen. Dat is goddelijke timing!

Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw boek met gratis verzending voor € 25,- bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Deze rituelen vind je vast ook leuk:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *