Wat zegt je lievelingskleur over jou?

De kleur waar je je het meest tot aangetrokken voelt, zegt veel over wie je bent. Aan kleuren kunnen bijzondere eigenschappen toegeschreven worden. In de tarot is bijvoorbeeld geen enkele kleur zomaar gekozen. Ze vertegenwoordigen allemaal speciale waarden. Dit is wat jouw lievelingskleur zegt over jou, gebaseerd op de wijsheid uit de tarot.

Zoals we allemaal weten zijn er drie basiskleuren: rood, blauw en geel. Samen vormen deze drie kleuren alle andere kleuren in het spectrum. Kleuren hebben vanaf het begin van de mensheid al een speciale betekenis. In de tarot is het gebruik van kleuren vanuit deze symbolische waarden te verklaren.

Rood

Rood is de kleur van actie, kracht en begeerte. Je bent ambitieus en hebt de behoefte om te winnen. Jij bent zelfbewust en bent je ook bewust van het mentale denken. Je doet de dingen met een intense passie en hebt erg veel wilskracht.

De kleur rood wordt vaak verbonden aan het element vuur, de planeet Mars en het heden.

De kaart in het tarotspel die het beste bij de kleur rood past is ‘Keizer’. Deze kaart straalt mannelijke kracht en ambitie uit. Ook laat het een bepaalde macht zien over de materiële wereld.

Blauw

Blauw is de kleur van ontspanning en gevoelens. Je hebt de behoefte om tot rust te komen en om in jezelf te keren om in harmonie te komen met jezelf en je omgeving. De kleur blauw vertegenwoordigt het spirituele en de geestelijke vermogens. Belangrijke waarden voor jou zijn liefde en toewijding, je bent altijd op zoek naar de waarheid en je hebt vertrouwen hoog in het vaandel staan.

De kleur blauw wordt vaak verbonden aan het element water, de maan en het verleden.

De kaart ‘Oordelen’ in het tarotspel is een typische blauwe kaart. Deze staat voor het herbeleven en evalueren van het verleden, voordat een nieuwe spirituele staat mogelijk is.

Geel

Geel is de kleur van helderheid en het geluk. Je bent altijd opgewekt en erg enthousiast. Je hebt een grote verbeeldingskracht en bent goed in staat problemen op te lossen. Jij bent creatief, hebt een groot intellectueel vermogen en een stralende energie. Je hebt een grote behoefte voor verandering en hunkert naar avontuur.

De kleur geel wordt vaak verbonden met het element lucht, de planeet Mercurius en de toekomst.

De kaarten ‘Dwaas’ en ‘Magiër’ geven goed weer wat de kleur geel betekent. Ze staan voor beginnende kracht, creativiteit, dromen en levensenergie. Beide kaarten zijn gericht op de toekomst: ze staan aan het begin van een nieuwe cyclus.

Wit

Wit draagt alle kleuren in zich. Het is de kleur van puurheid, vrijheid en wijsheid. Je bent goed in staat abstract te denken en hebt grote geestelijke en spirituele vermogens. Jij geeft de mensen om je heen de bevestiging waar ze naar op zoek zijn.

Er zijn veel kaarten in het tarotspel met figuren in witte gewaden, zoals de ‘Keizer’ of de ‘Magiër’. Dat ze wit dragen toont dat ze wijsheden bezitten en dat ze geestelijke vermogens hebben. Ook zijn er kaarten met witte bergen, witte zonnen of witte rozen, dit staat voor een geestelijk doel, puurheid in denken en verlangens en het vrij zijn van lagere begeerten.

Grijs

Grijs is een neutrale kleur. En staat voor evenwicht en wijsheid. Wijsheid die wordt verkregen door jaren van levenservaring. Als grijs je favoriete kleur is, betekent dit dat je in harmonie bent met jezelf. Je trekt je graag terug en kan goed op jezelf zijn.

De ‘Kluizenaar’ is een typische grijze kaart. Door je terug te trekken, te mediteren en tot rust te komen, kom in je in harmonie met jezelf en je omgeving en bereik je uiteindelijk een innerlijke wijsheid.

Zwart

Zwart is de ontkenning van kleur. Het staat voor het niets, voor daar waar het leven ophoudt. Je bent je bewust van gevaar en je onzekerheden. Jij kan ook afstand nemen van een situatie en zo bekijken hoe je het het beste kan oplossen. Je kan goed omgaan met chaos.

De ‘Duivel’ en de ‘Toren’ zijn zwarte kaarten. Deze staan voor angsten en chaos. Desondanks deze angsten en chaos weet je er goed mee om te gaan en er het beste van te maken.

Groen, oranje en paars zijn slechts sporadisch aanwezig in het tarotspel.

Groen

De kleur groen wordt door sommigen gezien als de vierde basiskleur en in verband gebracht met het element aarde en de planeet Venus. Het staat voor bescherming en totaal evenwicht. Jij hebt altijd het beste voor met iedereen en probeert ervoor te zorgen dat niemand hoeft te lijden. Als groen jouw favoriete kleur is, zullen je vrienden erg dankbaar zijn dat jij in hun leven bent.

Oranje

Aan oranje worden de gecombineerde eigenschappen van geel en rood toegekend. Je bent een krachtige persoonlijkheid en erg ambitieus. Ook ben je goed in staat problemen op te lossen en ben je altijd vrolijk.

Paars

Paars wordt gezien als de kleur van de magie en koninklijke waardigheid. Ook wordt de kleur in verband gebracht met de planeet Jupiter. Paars staat voor een beloning. Je bent in staat hard te werken en hebt altijd een doel voor ogen. Je bent volhardend om dit doel te bereiken.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

In Tarot voor jezelf geeft Annick Van Damme heldere uitleg van de betekenis en interpretatiemogelijkheden van de tarot en vele tips om je intuïtie te ontwikkelen en erop te vertrouwen. Je zult verbaasd zijn over je talent om de boodschap van de tarot te duiden vanuit inzicht in jezelf, je leven en het universum. Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren werken met tarot.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over tarot:

Het bericht Wat zegt je lievelingskleur over jou? verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *