Wat zijn energiekoorden en hoe vind je ze bij jezelf?

Ben jij je bewust van de onzichtbare verbindingen die je met mensen om je heen hebt? Wist je dat via deze hechtingen (of energiekoorden) energieën, emoties, kennis en nog meer gedeeld kan worden en dat deze verbindingen soms voor negatieve doeleinden gebruikt kunnen worden? In dit artikel leer je over energiekoorden en vind je een oefening voor het ontdekken van deze lijnen bij jezelf.

Het is de aard van de mens om zich te hechten aan andere mensen en dingen. Onze hechtingen vormen energiekoorden die zich overal om ons heen bevinden. Het onderbewuste besef van deze verbindingslijnen blijkt uit onze uitdrukkingen, zoals ‘je gebonden’ voelen, het gezegde ‘er zit niets aan vast’ of ‘ik moet de banden verbreken’. Op een diep niveau kunnen we de energiestrengen waarnemen die ons met de wereld om ons heen verbinden, ook al kunnen we ze niet zien. Ze bestaan echt.

Wat zijn energiekoorden?

Denise Linn noemt de koorden van energie die ons met het universum om ons heen verbinden: ‘energiekoorden’ of ‘energiestrengen’ – en ook ‘verwantschapskoorden’. De energie van mensen, plaatsen en voorwerpen zich namelijk niet aan je hechten als er geen verwantschap of frequentieovereenkomst is. Wanneer je een relatie met iemand aanknoopt (op een negatieve of positieve manier) verbinden buigzame energievezels jou met de ander en de ander met jou.

Verbindingen en informatiekanalen

Energiekoorden zijn niet alleen de etherische en astrale koorden van verbinding tussen mensen, gebeurtenissen, plaatsen en voorwerpen. Ze kunnen ook dienen als kanaal om onderbewust energie en informatie te zenden en te ontvangen naar en van de mensen, plaatsen, gebeurtenissen en voorwerpen om ons heen. Informatie, emoties en energiefrequenties worden tussen beide mensen overgedragen. Sterke emoties, zoals liefde en angst, verplaatsen zich snel via deze verbindingen. Ook lichamelijke pijn, fysiek genot, kennis en wijsheid kunnen erdoor worden overgebracht.

Energie kan via deze verbindingen wegebben en toenemen. Sommige van deze energieverbindingen zijn heilzaam; ze stellen ons in staat energiek en levendig te zijn. Andere zijn niet zo behulpzaam; ze putten ons uit en verzwakken ons. Wanneer twee mensen in wisselwerking staan met elkaar, ontstaan tussen hen energiekoorden.  Soms kun je via een koord energie verliezen. Het kan ook een manier zijn voor iemand om informatie van je te krijgen of zelfs – op een duistere manier – je te manipuleren of in bedwang te houden.

(On)zichtbare koorden

De meeste individuen zijn zich niet van deze energiekoorden bewust, maar kunnen ze op onderbewust niveau voelen. Sommige helderzienden en paranormaal begaafden kunnen deze energiekoorden – die doorgaans van zonnevlecht naar zonnevlecht lopen – zien, maar ze kunnen zich overal op het lichaam vastzetten. Hoe sterker de emotionele verbinding tussen twee mensen is, des te sterker is het koord. Soms kunnen we via het koord zelfs gewaarworden wat een andere persoon voelt of denkt, ook al is die vele duizenden kilometers bij ons vandaan. Energiestrengen kunnen mensen bij elkaar brengen en kunnen het ook moeilijk maken om uit elkaar te gaan wanneer een relatie niet meer constructief is.

In westerse culturen weten de meeste mensen heel weinig over de energiekoorden die hen met andere mensen en plaatsen verbinden. Zij die in op de aarde gebaseerde culturen van het verleden leefden, begrepen echter het vertrouwde en buitengewone rijk van de energie. Zij wisten hoe ze de koorden gewaar konden worden die het leven verbeterden en hoe ze de koorden die dat niet deden konden verzwakken en loslaten.

Drie principes over energie (die op werkelijk alles van toepassing zijn)

Het is waardevol om over het karakter van energie in het algemeen te leren en om dieper inzicht te krijgen in de koorden die ons verbinden met het universum om ons heen. Er zijn drie principes die van toepassing zijn op zowel energiekoorden als op werkelijk alles:

 1. Alles bestaat uit voortdurend veranderende energie.
 2. We staan niet los van de wereld om ons heen.
 3. Alles heeft bewustzijn.

Uit deze principes volgt vanzelfsprekend dat:

 1. je samengesteld bent uit zich eindeloos transformerende energievelden;
 2. je niet losstaat van de wereld om je heen;
 3. de wereld om je heen (en in je) levend is en bewustzijn heeft.

Oefening: vind je energiekoorden

Je weet nu een klein beetje wat energiekoorden zijn en je bent misschien wel benieuwd naar je eigen energiekoorden. Een van de krachtigste technieken om je strengen te ontdekken is je lichaam scannen terwijl je in meditatieve toestand bent. Het is eenvoudig én de meest doeltreffende methode om je energiestrengen te ontdekken. Je doet het als volgt:

 1. Ga ergens zitten of liggen waar je je heel veilig en op je gemak voelt. Zorg ervoor dat je het niet koud hebt.
 2. Doe je ogen dicht en haal een paar keer zeer diep, ontspannen adem.
 3. Verbeeld je dat je lichaam op een grasrijke heuvel staat, maar dat je uit je lichaam bent gestapt, zodat je het van korte afstand kunt bekijken.
 4. Terwijl je je lichaam observeert, kun je vezels, draden, strengen, linten, koorden, touwen en misschien zelfs wat fijn spinrag vanenergie zien die uit je chakra’s en uit verschillende gebieden van
 5. je lichaam stromen. Merk hun kleur, weefsel, grootte en temperatuur op en waar in je lichaam ze elk vastgehecht zijn.
 6. Kies een van de strengen en stel je voor dat je die aanraakt. Als je kunt, til hem zachtjes op, laat je hand over zijn onderkant glijden en verbeeld je dan dat je hem volgt, terug naar de persoon, het
 7. ding of de situatie waar hij aan vastzit.
 8. Wanneer je uit deze meditatie komt, overweeg dan om op te schrijven wat je hebt ontdekt.

Boekentip: Energiekoorden

omslag energiekoorden van Denise LinnWil je meer leren over je energiekoorden? Dit boek is een fantastische gids hiervoor! Je leert hierin wat aloude genezers altijd hebben geweten: dat we in een universum van energie leven en dat deze energie op elk vlak invloed en effect op ons heeft. Je leert traditionele methoden om je persoonlijke energie te herstellen, de strengen met giftige relaties en gebeurtenissen uit je verleden door te snijden en je energieveld zuiver te houden.

Bestel nu ‘Energiekoorden’ voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com!

bestel nu

Meer lezen over energiekoorden?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *