Welke van deze vier verschillende soorten soulmates heb jij?

Je vindt een soulmate, of een spirituele partner, op een moment dat je hem of haar het minst verwacht. Soulmates zijn mensen die je een spiegel voorhouden, je bewust maken van je repeterende patronen en je verder helpen in je leven. Als we ons meer bewust worden van de verschillende soulmate-relaties die we tegen komen in ons leven, kan dit ons helpen te profiteren van deze kansen en een diepere connectie te creëren. Hieronder staan vier verschillende types van soulmates beschreven.

“Een echte soulmate is waarschijnlijk de meest belangrijke persoon die je ooit zal ontmoeten. Ze zullen je emotionele muren doorbreken en je wakker schudden. Maar voor altijd leven met een soulmate? Nee. Te pijnlijk. Soulmates, ze komen in je leven om een nieuwe laag van jezelf te onthullen, en dan verlaten ze je weer.” – Elizabeth Gilbert

Vier verschillende soulmates

Helende soulmates

Helende soulmates zijn vrienden die in je leven komen met intentie en je voorzien van levenslessen die helpen blokkades uit je verleden op te lossen. Helende soulmates hebben een uitstekende timing, ze arriveren precies op het moment wanneer je ze het meest nodig hebt. Deze vrienden helpen ons om verder te komen in ons leven. Een helende vriendschap kan alleen bestaan als de doelen van beiden gelijk lopen.

Hoe herken je een helende soulmate?

Dit type vriend komt vaak opdagen als je last hebt van repeterende patronen en probeert oude kwesties op te lossen.

Hoe koester je deze relatie?

Wees je ervan bewust dat deze vriendschap misschien niet blijvend is. Net als elke relatie, lukt het alleen als beiden elkaars behoeften voor ruimte respecteren. De intense band lijkt op die van broers en zussen of een romantische relatie. De vriendschap kan veel ups en downs hebben, maar als je zowel het goede als het kwade van elkaar accepteert, kan deze relatie zeer vruchtbaar zijn.

Vorig-leven soulmates

Omdat deze mensen in een vorig leven misschien een minnaar of een soulmate waren, kan de relatie erg gemakkelijk en comfortabel aanvoelen. De connectie is vrijwel direct. Je hebt vaak het gevoel dat jullie voor altijd vrienden zullen zijn – ongeacht hoeveel tijd er verstrijkt of hoe ver jullie uit elkaar wonen – en je hebt waarschijnlijk gelijk. Deze vriendschap is waarschijnlijk levenslang omdat je nooit van deze vriend weg wil rennen of je voor hem of haar wil verstoppen.

Deze relaties kunnen onbezorgd zijn, maar ze kunnen ons ook vormen. Ze leren ons onszelf te vertrouwen en in onszelf te geloven. In deze dynamiek voelen jullie je allebei comfortabel genoeg om elkaar alles te vertellen. Niets is te raar. Jullie hebben van elkaar geaccepteerd wie jullie zijn.

Hoe herkende je een vorig-leven soulmate?

Je ontmoet dit type soulmate wanneer je volledig jezelf bent. Vorig-leven soulmates verschijnen wanneer je in je element bent en wanneer je je niet inhoudt. Ze hebben altijd het beste met je voor en zullen niet stoppen, voordat jij je dromen hebt verwezenlijkt. Dit type vriendschap is voor het leven.

Hoe koester je deze relatie?

Blijf verbonden. Stuur elkaar een berichtje of bel elkaar, gewoon om te laten weten dat je aan ze denkt. Deze mensen komen in je leven wanneer je ze nodig hebt en ze brengen je altijd geluk, liefde en plezier. Ze helpen je met het terugvinden van je innerlijke wensen en om je te verbinden met je vermogen. Ze zijn cruciaal in de vorming tot de beste persoon die je zijn kan.

Karmische soulmate

Deze mensen zijn ook verbonden aan je door een vorig leven. Deze relaties zijn diep en karmisch, maar vaak ook pijnlijk, omdat er een hoop ego strijd aan verbonden is. Ego pijn moet doorstaan worden, en werken aan de relatie en het leren omgaan met lijden is vaak de enige oplossing.

Hoe herken je een karmische soulmate?

Karmische soulmates hebben een tweelingachtige connectie. Als het gaat om intense emoties voel je vaak wat zij voelen. Deze vrienden zijn vaak gereïncarneerd en herbeleven enige vorm van karma om een negatieve cyclus te doorbreken.

Hoe koester je deze relatie?

Wees je bewust van de energie die je uitzendt en doe je best je ego opzij te zetten. Als je je focust op de positieve aspecten van de relatie, zal je positiviteit aantrekken van de ander.  Zet je ego opzij door te focussen op wat het beste is voor jullie beiden. Doe je best om onvoorwaardelijke liefde en begrip te geven aan je partner. Onvoorwaardelijke vriendelijkheid zal je soulmate beter laten voelen.

Tweelingziel

Tweelingzielen werken samen om emotionele en spirituele belemmeringen te overwinnen. Ze kunnen uren met elkaar praten zonder stil te vallen. Ze denken hetzelfde, maken elkaars zinnen af en doen op natuurlijke wijze alles samen. Deze relatie overtreft het ego. Wanneer je je tweelingziel ontmoet, voel je je volledig. Je tweelingziel hoeft niet altijd een romantische partner te zijn, maar voor hen voor wie dat wel zo is, geldt dat ze hun leven lang kunnen genieten van deze relatie.

Hoe herken je je tweelingziel?

Het voelt alsof je deze persoon al je leven kent en jullie zijn onafscheidelijk. Voor je het weet, maken jullie samen al jullie beslissingen.

Hoe koester je deze relatie?

Het belangrijkste aspect van een tweelingzielrelatie is eerlijkheid, maar dan wel op zo’n manier dat je tweelingziel zich er fijn bij voelt. Je kunt waarschijnlijk gemakkelijk communiceren met elkaar, zelfs zonder iets te zeggen. Wanneer jullie allebei volledig jezelf zijn, kunnen jullie alles overwinnen.

Al deze relaties hebben de mogelijkheid om te eindigen met een gebroken hart, maar ze zijn ook allemaal een kans voor oplossingen en om je relatiekarma te veranderen. Elke relatie waar je iets van leert, kan je zien als een succes. Relaties hoeven niet eeuwig te duren om zijn doel te bereiken.

Bron: mindbodygreen.com

We dromen er allemaal van: die ene, echte ware. Volmaakte liefde, twee zielen die een worden… Voor velen blijft zo’n ontmoeting een droom. Maar dat hoeft niet. Volgens Tweelingzielen van Joudry en Pressman bestaat er wel degelijk een ware spirituele partner. Als we ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn, kunnen we onze ‘tweelingziel’ echt tegenkomen en herkennen. Tweelingzielen helpt je die ene liefde te vinden die je heel maakt.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over soulmates en tweelingzielen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *