Winterzonnewende 22 december 2023: engelengetal en een belangrijk keerpunt

De winterzonnewende op 22 december is letterlijk én figuurlijk een ommekeer. We vieren het begin van de winter en de terugkeer van het licht. We maken de overgang van het Boogschutter-tijdperk naar Steenbok. Ontdek in dit artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer de betekenis van deze bijzondere periode, waarin de overgang van duisternis naar licht plaatsvindt. Leer over de symboliek, veranderingen in energie en kansen die deze tijd met zich meebrengt voor persoonlijke groei en nieuwe richtingen in het leven.

We kunnen een positieve boodschap ontvangen die aangeeft dat we een stagnerende, mogelijk donkere periode achter ons laten.

Het herstel van licht en start van de winter

Vrijdag 22 december, om 4.27 uur, begint de winter. Dit tijdstip markeert op het noordelijk halfrond de kortste dag van het jaar, waarna de dagen weer langer zullen worden. Op dat moment bereikt de zon vanuit aards perspectief haar meest zuidelijke positie en staat loodrecht boven de Steenbokskeerkring. Van daaruit beweegt ze schijnbaar terug, tot ze precies boven de evenaar staat, het begin van de zomer.

Al duizenden jaren wordt de winterzonnewende in diverse culturen gevierd als een keerpunt van duisternis naar licht. Naarmate de dagen langer worden, keert het licht en de warmte terug. Deze overgang werd vaak gevierd met veel licht en vuur.

De betekenis van het getal 22

Met de aanwezigheid van het getal 22 op deze datum, dat als een Engelengetal wordt beschouwd, kan deze dag aanvoelen als een soort Engelenpoort. Dit opent de deur voor hogere energieën die naar de aarde komen. We worden voorbereid op het nieuwe jaar 2024, waarin aanzienlijke veranderingen zullen plaatsvinden. We zullen meer vorm geven aan onze toekomstplannen en nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen. Engelen zullen ons hierbij begeleiden en boodschappen en tekens doorgeven. Nieuwe ideeën kunnen jou hoopvol en enthousiast maken over jouw toekomst!

Een cruciaal keerpunt: hoop voor de toekomst!

Deze winterzonnewende kan ook een keerpunt markeren. We kunnen een positieve boodschap ontvangen die aangeeft dat we een stagnerende, mogelijk donkere periode achter ons laten. Er is weer licht aan de horizon! We laten de zwaarte achter ons en betreden een nieuwe, lichtere periode waarin we onze drang naar expansie beter kunnen vervullen. Dit opent mogelijkheden om bijvoorbeeld naar een ruimere plek te verhuizen, werkgebieden uit te breiden, gezinsuitbreiding te overwegen, naar het buitenland te gaan en/of nieuwe studies te starten of af te ronden. Dit geeft ons hoop voor de toekomst! Deze plannen zullen vooral in het voorjaar meer vorm krijgen.

Diepgaande emoties leiden tot verandering, loslaten van oude overtuigingen

Tijdens deze winterzonnewende staat de zon samen met Mercurius, die retrograde beweegt. Dit kan leiden tot veel terugdenken aan het verleden. Schuldgevoelens en minderwaardigheidsgevoelens kunnen naar boven komen. Misschien heb je het idee dat je als ouder anders had gewild voor je kind(eren). Of merk je dat jouw opvoeding en relatie met je ouders hebben bijgedragen aan gevoelens van minderwaardigheid of oververantwoordelijkheid. Hier wil je mogelijk verandering in brengen. Je kunt je bewust worden dat je minder streng hoeft te zijn voor jezelf en anderen, en hen toch de juiste structuur kunt bieden. Door bewust te worden van wat je dwarszit, kom je dichterbij je gevoelens, zodat je ze beter kunt verwerken en oude, beperkende overtuigingen kunt loslaten.

Het laten bloeien van jouw carrière

Mercurius retrograde kan ook aanzetten tot een grondige evaluatie van jouw positie in jouw carrière. Door veranderende behoeften kan het zijn dat je een andere weg wilt inslaan op professioneel vlak. Misschien wil je uit de sleur breken en meer creatief zijn in je werk. Misschien wil je meer met mensen werken, een hoger doel dienen, je intuïtieve gaven inzetten en/of meer werken vanuit intuïtie. Dit is een uitstekende tijd om nieuwe plannen te smeden en te onderzoeken hoe je jouw carrière kunt laten floreren.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan de winterzonnewende het begin zijn van een nieuwe fase. Gevoelens kunnen intenser worden doordat deze dag aanvoelt als een Engelenpoort. Het kan duidelijk worden waar hun behoeften liggen en wat nodig is om verder te groeien. Bijvoorbeeld de behoefte aan het creëren van basisveiligheid. Ze kunnen belangrijke beslissingen nemen en bijvoorbeeld angsten aanpakken. Luisteren naar hun intuïtie is hierbij belangrijk.

Tegelijkertijd kunnen spanningen hoog oplopen als een van hen meer behoefte heeft aan vrijheid. Ook kunnen ze geconfronteerd worden met de angst om elkaar te verliezen, wat kan leiden tot controle en tests van de ander, soms door manipulatie. Het gevoel van veiligheid binnen hun relatie kan dan zoek zijn en aantrek-en-afstootgedrag kan voorkomen. Soms besluiten tweelingzielen om even los van elkaar te gaan om aan hun eigen basisveiligheid te werken en zelfstandiger te worden.

Maar ook kan de intense energie en gevoelens tussen hen overweldigend zijn, waardoor ze behoefte hebben aan afstand om te reflecteren en helderheid te krijgen over hun gevoelens.

Daarnaast kunnen tweelingzielen ervoor kiezen om plannen te maken voor samenwerking. Ook kunnen ze op het gebied van werk een nieuwe richting inslaan of zelfs (naar het buitenland) verhuizen voor hun werk. Plannen om een gezin te stichten kunnen ook op tafel liggen. Deze plannen zullen in het voorjaar meer vorm krijgen.

We wensen iedereen een mooie tijd richting meer licht.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlanis

Lichtreis ‘Zielsverbinding maken met je tweelingziel’

Voor de winterzonnewende geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 22 december 2023. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • > Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • > Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.

Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *