Zielsverwanten: waarom huisdieren vaak soulmates uit vorige levens zijn

De kans is zeer groot dat jouw huisdier een soulmate van je is! Een ‘oude vriend’ uit een vorig leven. Lees het artikel van Ainslie Macleod, spiritueel medium en auteur van Gids voor oude zielen, en ontdek waarom jullie elkaar nu weer ontmoeten. “Wij mensen voelen ons aangetrokken tot de dieren die we voorbestemd zijn te kennen in dit leven.”

De mensen die de sterkste connectie met dieren hebben, zijn degenen met een groot empathisch en sterk intuïtief vermogen.

Jullie zijn zielsverwanten

Een cliënt had enkele jaren geleden haar eerste afspraak met mij. Op het moment dat ik haar stem hoorde, wist ik dat ze diep in de rouw was. Ik had mijn spirituele gidsen nog niet opgeroepen, ik deed een gok. ‘Heb je een kind verloren?’ vroeg ik haar. ‘Nee,’ snikte ze. ‘Mijn hond is net overleden, maar het voelt alsof ik een kind heb verloren.’

Ik wil hiermee op geen enkele manier de dood van een kind bagatelliseren, maar eerder de sterke emotionele connectie benadrukken die wij als mensen ervaren met onze pluizige familieleden. Dieren hebben een ziel. En jouw ziel en die van hen hebben waarschijnlijk meerdere levens met elkaar doorgebracht, wat jullie zielsverwanten maakt.

Sterke connectie met dieren voelen

Waarom voelen sommige mensen een sterkere connectie met dieren dan anderen? Omdat niet iedereen dezelfde capaciteit heeft om met dieren om te gaan. Daardoor kan het lastig zijn om te rouwen om je huisdier als je omringd bent door mensen die zulke sterke verbindingen niet kennen. Ze kunnen zich gedragen alsof jij overgevoelig bent of de indruk wekken dat jij je druk maakt om niets.

De mensen die de sterkste connectie met dieren hebben, zijn degenen met een groot empathisch en sterk intuïtief vermogen. Deze karaktereigenschappen uit een vorig leven zorgen voor een soort telepathische communicatie. Het is duidelijk wat een sterk intuïtief vermogen is, maar het hebben van een groot empathisch vermogen ligt wat ingewikkelder.

Empathisch vermogen uit een vorig leven

Mijn spirituele gidsen omschrijven een empathisch vermogen (onder andere) als de vaardigheid om non-verbale emotionele signalen op te pikken. Het uit zich vaak sterk bij mensen die in vorige levens met dieren, kinderen of mensen gewerkt hebben die zich verbaal niet zo goed konden uitdrukken. Pluisje en Tijger voelen zich aangetrokken tot mensen met dit talent, omdat ze zich begrepen voelen door hen. Het is tweerichtingsverkeer. Wij mensen voelen ons aangetrokken tot de dieren die we voorbestemd zijn te kennen in dit leven.

Als je naar het asiel of de dierenwinkel gaat om een puppy te kopen voor de kinderen, of als de kat van een vriend net kittens heeft gekregen en jij er eentje ophaalt, zorgen de spirituele gidsen aan gene zijde ervoor dat je degene krijgt die voor jou bedoeld is. Meestal krijg je een huisdier dat je al kent – een soulmate of een ‘oude vriend’, zoals mijn spirituele gidsen zouden zeggen.

Hoe je dierlijke soulmate bij jou terechtkomt

In de astrale wereld, oftewel tussen twee levens in, ziet Pluisjes ziel jou een kat uitkiezen, misschien wel maanden voordat je dat daadwerkelijk doet. Dan zegt ze: ‘Oké, dat wordt ’m! Ik kom naar de fysieke wereld als Pluisje en op die manier krijg ik de eigenaars die ik wil.’ (Niet dat Pluisje jou als haar eigenaar ziet natuurlijk. ‘Bediende’ is hier waarschijnlijk meer van toepassing.)

En voor je het weet, is Pluisje terug bij de mensen die ze uit vorige incarnaties kent. En omdat de levens van katten en honden korter zijn dan die van ons, kan ze zelfs al eerder in dit leven bij jou zijn geweest. Het kan een nieuwe kans voor Pluisje zijn om het gevoel van vertrouwdheid en veiligheid te ervaren dat voortkomt uit jouw gezelschap.

Stille stem horen

Wanneer jullie herenigd worden en je een groot empathisch vermogen hebt en goed oplet, kun je leren om Pluisjes kleine, stille stem te horen, wat haar enorm blij maakt. En dat is eigenlijk niet zo moeilijk als je er eenmaal aan gewend bent. Haar repertoire is wel wat eenzijdig. Ze vraagt niet zo snel wat je van die nieuwe Netflix-serie vond, maar misschien zegt ze wel: ‘Ik vind dat speeltje heel leuk’ of ‘Ik hou veel van jou’.

Verschillende soorten zielen

Katten en honden hebben zielen. Ze zijn alleen niet zo ver ontwikkeld als de onze. Wij hebben een Stadium Drie-bewustzijn (en zijn op weg naar Stadium Vier), terwijl de meeste andere grote zoogdieren een meer op instinct gebaseerde Stadium Twee-ziel hebben. Wat helemaal prima is. Want hoewel Pluisje nooit leert schilderen of prachtige poëzie zal schrijven, zal ze ook geen mensen beroven of aanslagen plegen.

Ziel-tot-ziel-contact is prachtig. Of het nou plaatsvindt tussen twee mensen of tussen je huisdier en jou. Katten en honden (en andere dieren) leren ons veel over compassie en het creëren van onzichtbare connecties op zielsniveau tussen hun wereld en de onze. En hoewel we om hun verlies mogen rouwen en ons hart voelen breken als zij naar de astrale wereld reizen, wensen maar weinigen dat we ze nooit hadden leren kennen.

Als jij een geliefd huisdier hebt verloren, hoop ik dat het een troostend idee is dat als je – wanneer je er klaar voor bent – de spirituele wereld vraagt jou en je pluizige soulmate te herenigen, je verzoek altijd wordt ingewilligd.

Geschreven door: Ainsley MacLeod

Boekentip van de redactie: Gids voor oude zielen

Wil je meer lezen over je ziel en vorige levens? Dan is Gids voor oude zielen van Ainsley MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees verder over (oude) zielen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *