Zo beïnvloeden de astrologische events in oktober 2023 jou: dit merk je ervan

Wat een power in oktober! Wedden dat je de energie van de zons- en maansverduistering voelt? En dan begint ook nog eens het Schorpioen-seizoen. De bekende astroloog Kate Rose staat stil bij de 7 grote astrologische happenings van deze maand. “Je wordt geholpen om alles uit het verleden los te laten wat jou niet langer dient.”

Je begint aan een cruciale fase: je innerlijke waarheid eren, voor jezelf opkomen en het leven creëren dat je wenst.

Belangrijke astrologische gebeurtenissen oktober 2023

Houd rekening met deze astrologische momenten in de maand oktober! Ze hebben grote impact op jou.

Woensdag 4 oktober: Mercurius in Weegschaal

De maand oktober begint als Mercurius, de ‘meester van de mind’, in het volgzame teken Weegschaal komt. Mercurius in Weegschaal zorgt ervoor dat gesprekken met je partner soepeler verlopen, terwijl je zoekt naar compromissen in jullie relatie. Dankzij Weegschaal is dit ook de tijd om helende gesprekken te voeren en héél eerlijk te zijn over wat jullie allebei van het leven wensen.

De onderlinge dynamiek wordt verbeterd als Mercurius in Weegschaal staat. Je wordt geholpen om alles wat je in het retrograde-seizoen hebt meegemaakt, te verwerken. Je bent in staat om positieve veranderingen in je romantische leven door te voeren. Omarm je vermogen om te begrijpen, samen te werken en je te richten op wat bij jou en alle betrokkenen past.

Zondag 8 oktober: Venus in Maagd

Liefdesplaneet Venus gaat nu naar Maagd, na een periode van vier maanden in het vuurteken Leeuw. Sinds Venus begin juni voor het eerst in Leeuw stond, ben je in de liefde op reis geweest. Om je eigen waarheid dieper te eren en de moed te vinden om te gaan voor wat je het liefst wilt.

Gedurende deze tijd maakte Venus ook haar retrograde-reis. Ze loopt vanaf 3 september weer direct, maar de beweging naar een fris, nieuw teken markeert het échte einde van haar retrograde-fase.

Venus helpt je om te helen, plannen voor te bereiden en dingen goed te maken. Ook laat ze alle schaduwen van haar retrograde achter zich. Het betekent dat het tijd is om je op de toekomst te richten, niet op het verleden. Alles ligt nu achter je. Met behulp van de Maagd-energie kun je kansen grijpen om alles een hoger doel te laten dienen en verbeteringen en goddelijke momenten van romantiek in je relatie te creëren.

Dinsdag 10 oktober: Pluto direct in Steenbok

Pluto, de heer van de onderwereld, heeft dit jaar voor veel transformatie gezorgd. Hij veranderde in 2023 voor het eerst sinds 2008 van teken en luidde het Waterman-tijdperk in. Pluto liep vanaf mei retrograde: eerst door het teken Waterman en daarna ging hij weer naar Steenbok. Je werd teruggeleid naar oude grond om de losse eindjes in je leven op te pakken.

Pluto loopt vanaf 10 oktober weer direct in Steenbok. Het is een waardevolle etappe van jouw reis om je persoonlijke groei en wat je werkelijk verlangt van de liefde en het leven in ere te houden. Terwijl Pluto retrograde liep in Steenbok, ben je misschien teruggevallen in oude patronen van zwijgen over je behoeften. Maar nu Pluto weer direct loopt, begin je aan een cruciale fase: je innerlijke waarheid eren, voor jezelf opkomen en het leven creëren dat je wenst.

Donderdag 12 oktober: Mars in Schorpioen

Mars heerst over mannelijke energie, ambitie en passie. Hij verandert nu in een zwoele Schorpioen, waarmee een fase van grotere intimiteit en diepgang in je romantische relatie wordt ingeluid.

Oktober voelt heel anders aan dan de voorgaande maanden, toen planeten hun retrograde-reis geleidelijk beëindigden. Toch kan het misschien uitdagend zijn om te genieten van momenten van liefde en verbinding met je partner. Maar daar komt een einde aan. Mars in Schorpioen nodigt je uit voor een diepere verbinding en helpt jou om je te richten op wat het belangrijkst is in je relatie.

Geef prioriteit aan je romantische relatie terwijl Mars in Schorpioen staat en je momenten voor jezelf en passie creëert. Dit helpt om meer emotionele diepgang in je relatie te brengen. Omarm kwetsbaarheid en waarheid en grijp deze inspirerende tijd aan om opnieuw contact te maken of een geheel nieuwe dynamische relatie te smeden.

Zaterdag 14 oktober: zonsverduistering bij nieuwe maan in Weegschaal

In oktober begint een nieuw eclips-seizoen! Een zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal geeft de aftrap en helpt jou om het nieuwe in te luiden.

De eclips-cyclus startte dit jaar in april, met een zonsverduistering in Ram. Er waren toen nog zaken uit het verleden die je moest afhandelen. Hoewel je wist dat er iets in je leven aan het ontstaan was, was je er nog niet helemaal klaar voor om de kans te grijpen en vooruit te komen. Maar nu ben je dat wel!

Zonsverduisteringen brengen verandering in je uiterlijke leven. Deze eclips in Weegschaal heeft grote invloed op je relaties, omdat dit sterrenbeeld over dit gebied van je leven heerst.

Concentreer je op het nieuwe begin in je romantische leven, dat aanvoelt alsof het sinds april op pauze staat. En omarm alle lessen die je hebt doorlopen om er zeker van te zijn dat dit geen herhaling van het verleden is.

Maandag 23 oktober: Schorpioen-seizoen begint

De zon en Mercurius betreden het transformerende waterteken Schorpioen, waar Mars al in staat. Het Schorpioen-seizoen begint!

De zon in Schorpioen helpt jou om te focussen op je waarheid en wat het belangrijkst voor je is, terwijl je hunkert naar diepte, intensiteit en passie in je relaties. Mercurius versterkt dit verlangen nog eens, omdat je gedachten en gesprekken nu naar dit soort thema’s worden getrokken.

Sta jezelf toe om anders te handelen in het Schorpioen-seizoen. Mars en de zon zorgen ervoor dat je jouw diepste verlangens eer aandoet. En omdat Mercurius dit proces ondersteunt, voer je de gesprekken die nodig zijn om de basis te leggen voor het nieuwe romantische hoofdstuk waarnaar je op zoek bent.

Zaterdag 28 oktober: maansverduistering bij volle maan in Stier

Eind oktober staat je een moment van heling te wachten als de maansverduistering (bij volle maan in Stier) zich aandient. Die herinnert jou eraan hoe ver je bent gekomen. En dat het aan jou is om alles uit het verleden los te laten wat je niet langer dient.

Deze eclips is de laatste in een cyclus van verduisteringen in Stier en Schorpioen die vanaf november 2021 heeft plaatsgevonden. Reflecteer op november 2021 en wat er sindsdien allemaal is veranderd in jezelf en je leven.

Ondertussen word je gesteund om een vorige fase in je leven te laten rusten. De maansverduistering in Stier helpt jou bij emotionele verwerking, maar ook bij het omgaan met gevoelens van vergeving en geduld. Je kunt innerlijke vrede ervaren, zelfs als dingen anders zijn gelopen dan gepland. Diep in je hart weet je: ze zijn precies zo gegaan als de bedoeling was.

Wat staat jouw sterrenbeeld deze maand te wachten? Je leest het in de maandhoroscoop van oktober 2023.

Dit ritueel past bij jouw sterrenbeeld in oktober 2023

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees verder:

Het bericht Zo beïnvloeden de astrologische events in oktober 2023 jou: dit merk je ervan verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *