Zo herken je ware liefde tussen twee zielen

Als reïncarnatietherapeut zie ik dat bepaalde dingen door levens met ons meereizen en keer op keer bij ons terugkomen: traumatische ervaringen die nog niet geheeld zijn, persoonlijkheidstrekjes, persoonlijke thema’s, vrienden en tegenstrevers. En vooral ook: liefde.

Reïncarnatie

Als het om vorige levens gaat, vind ik het altijd belangrijk even iets op te helderen. Veel mensen zien vorige levens vaak nog steeds door de lens van lineaire tijd. Alsof we als ziel van incarnatie naar incarnatie reizen langs een tijdbalkje, waarbij de totale ziel degene is elke keer een nieuw lichamelijk jasje aantrekt. Maar zo is het niet helemaal.

Voor de ziel is alle tijd NU. Je zou de ziel het beste kunnen zien als een zonnetje, dat zich boven de tijd bevindt en onderdeel is van de grote totale Zon, de Bron, God, of hoe je het maar noemen wilt. De ziel bevindt zich dus ‘boven’ de polariteiten, boven de tijd en is eeuwig. Onze ziel heeft overzicht over AL onze levens, al onze ervaringen.

Deze ziel nu, zendt als genoemde zon stralen uit in de stof: onze ‘vorige’ en ‘toekomstige’ levens met bijbehorende unieke persoonlijkheden, kwaliteiten, leerdoelen, plannen, visies etc. In wezen zijn we dit hele pakket: onze eeuwige creatieve ziel plus al deze levens bij elkaar: een multidimensionaal wezen. De ziel wordt daarbij nooit op enige wijze aangetast door de ervaringen van onze levens: zij trekt er juist lering uit, de goede ervaringen en de moeilijke.

Metgezellen

Op onze reis komen we metgezellen tegen: sommigen kennen we al vanaf onze oorsprong, voor we de sprong waagden in het incarnatieproces. Anderen zijn recentere vrienden en geliefden.

Wanneer we vrienden en geliefden die we al langer kennen tegenkomen, kenmerkt de ontmoeting zich vaak door een gevoel van wederzijdse herkenning, onmiddellijk vertrouwen, en acceptatie van de ander en diens unieke wezen, welk fysieke ‘jasje’ die ander op dat moment ook aanheeft.

Daarbij wil de kosmische grap dat de persoonlijkheden van onze vorige levens soms ook onverwachts door onze huidige persoonlijkheid heen kunnen piepen.

Zo kan mijn moeder van zeer respectabele leeftijd, die een vorig leven heeft als eigenwijs kwajongetje van acht in mijn op vorige levens gebaseerde roman, soms opeens een oneliner spuien die alleen maar van deze jongen afkomstig kan zijn. Zo stond ze een keer sinaasappelen uit te persen om Tequila Sunrises van te maken. Opeens klonk dat stemmetje dat ik zeer goed kende: “Weet je, in de Middeleeuwen hadden mensen nog geen citruspers. Toen deden ze maar wat.”

Wanneer is liefde door levens heen echte liefde?

Vergis je niet: romantische liefde, zoals vaak getoond in boeken en films, is maar een heel klein facetje van wat liefde werkelijk is. En soms is deze romantische liefde zelfs maar een illusie, een projectie, de schijn van de echte liefde van de ziel. Maar wat is ware liefde dan?

De ware liefde van de ziel door levens heen trekt zich niets aan van leeftijd, geslacht, ras, uiterlijk en status. De liefde van de ziel is de pure herkenning van de unieke ander. Het is de waardering van diens unieke zijn, zonder oordeel. Het is de herkenning van diens ware goddelijke afkomst en oorsprong. De oorsprong van dezelfde goddelijke Bron als waaruit we zelf, en uiteindelijk allemaal, afkomstig zijn.

Wil je meer leren over wat de liefde nu echt is? Eros van Don Miquel Ruiz is hét antwoord. Dit boek is een masterclass. Op zijn eigen wijze manier laat hij zien hoe we de leugens die ons over de liefde zijn geleerd kunnen overstijgen om te ontdekken hoe prachtig zij zonder voorwaarden is. Dit boek leest als het volgen van een masterclass van Don Miguel Ruiz.

Bestel jouw masterclass in de liefde voor € 15,- bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *