Zo kun je vastzittende energie in je chakra’s reinigen dankzij water

Chakra’s kunnen door allerlei redenen flink uit balans raken met lichamelijke en mentale problemen als gevolg. Er zijn vele manieren om chakra’s weer in balans te brengen, deze oefening met water is een simpele manier om de levensenergie in de chakra’s weer te laten stromen. Dr. Alberto Villoldo, auteur van De sjamanistische weg van verlichting, legt je in dit artikel uit hoe je dat doet.

Water is als symbool van zuiverheid en wedergeboorte overal ter wereld een bekend ingrediënt van religieuze rituelen.

Chakra’s uit balans

Chakra’s zijn energiecentra die verdeeld zijn over je lichaam. Chakra’s kunnen vollopen met negatieve energie en verdicht aanvoelen. Wanneer een chakra uit balans is, kun je lichamelijke klachten krijgen en kunnen bepaalde levensgebieden niet soepel lopen. Hoe weet je of een chakra uit balans is? Hier vind je al onze artikelen over chakra’s uit balans.

Lees verder: Waarom bij hooggevoelige mensen de chakra’s vaak uit balans zijn (dit zijn de gevolgen…)

Reinig je chakra’s met water

Water is als symbool van zuiverheid en wedergeboorte overal ter wereld een bekend ingrediënt van religieuze rituelen. Je kunt deze oefening doen als je ’s morgens onder de douche staat, maar ook in de natuur onder een waterval, in een riviertje of in de zee.

  • Leg je linkerhand op de basis van je wervelkolom, houd je rechterhand even boven je schaambeen en probeer je eerste chakra te ‘voelen’. Je kunt dit chakra voelen als een koude of tintelende gewaarwording.
  • Draai dit chakra drie of vier keer tegen de klok in (stel je voor dat je lichaam de wijzerplaat van een klok is).
  • Draai je vingertoppen daarbij in een cirkeltje rond.
  • Spoel je vingers daarna af in het water. Op deze manier was je het vuil en de gifstoffen weg die zich aan de chakrawanden hebben gehecht.
  • Herhaal dit voor het tweede chakra, dat vijf centimeter onder je navel ligt, voor het derde chakra bij je zonnevlecht, voor het vierde chakra ter hoogte van je hart, midden op je borst, voor het vijfde chakra in het kuiltje van je keel, voor het zesde chakra midden op je voorhoofd en voor het zevende chakra op je kruin. Zorg ervoor dat je na afloop steeds je vingers afspoelt. Probeer de verdichte energieën te voelen van een chakra dat verstopt is. Ze lijken wel gesponnen suiker, heel anders dan een helder chakra, dat tintelende, lichte vibraties heeft.
  • Ga nu terug naar het eerste chakra en draai het drie of vier keer met de klok mee.
  • Herhaal dit bij alle chakra’s en herstel zo hun juiste draairichting.

Deze oefening zorgt ervoor dat elk chakra met zijn optimale frequentie draait, ongehinderd door vuil of verschraalde energieën die op een subtiel niveau ziekte kunnen veroorzaken. Een helder chakra is in staat energieën uit de natuur aan te trekken die je lichtenergieveld voeden en je gezondheid bevorderen.

Fragment uit: De sjamanistische weg van verlichting

De sjamanistische weg van verlichting

De sjamanistische weg van verlichting

Alberto Villoldo combineert in De sjamanistische weg van verlichting sjamanistische wijsheden met de nieuwste inzichten van de neurobiologie om een te worden met je kern.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over chakra’s:

Deel dit artikel online

Alberto Villoldo

Alberto Villoldo

Alberto Villoldo is psycholoog en medisch antropoloog en deed diepgaand onderzoek naar de geneespraktijken van sjamanen in de Amazone en de Andes. Zijn kennis geeft hij onder meer door in zijn opleidingsinstituut The Four Winds in Chili.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *