Zo kun jij het griepseizoen overleven volgens jouw element (vuur, aarde, lucht of water)

Stel je voor dat je een geheim wapen hebt dat je kan helpen om het komende verkoudheids- en griepseizoen te overleven? Astrologie kan je hierbij helpen! Door het element waarbij je sterrenbeeld hoort te begrijpen heb je toegang tot belangrijke informatie over hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen en verzorgen tijdens de wintermaanden.

Het werkt als volgt: elk sterrenbeeld behoort tot een fundamenteel element: vuur, aarde, lucht of water. Elk element heeft unieke kenmerken en verschillende vereisten die bijdragen aan je welzijn. Zoek je sterrenbeeld op en kijk bij welk element het hoort zodat je deze winter optimaal kunt genieten.

Vuurtekens zijn rijk aan energie, drive en motivatie. Het is dus noodzakelijk dat je het vuur opgestookt houdt als de kou eenmaal begint. Je kunt op de bank met een bak ijs naar je favoriete serie gaan kijken, maar jouw lichaam moet warmte genereren dus het is veel verstandiger om te gaan sporten! Zumba en hardlopen zijn geweldige opties om je conditie op peil en je lichaam warm te houden. Maar overdrijf niet, want jouw element is ook gevoelig voor spanning en letsel. Met je gebruikelijke epische herstelkracht en uitstekende spijsvertering zou je de wintermaanden goed moeten kunnen doorkomen, op één voorwaarde en dat is je de sociale kaars niet helemaal opbrandt. De truc voor vuurtekens is om warm en helder te blijven terwijl je een burn-out vermijdt.

Aardetekens vinden het leuk om hun lichaam in vaste, ritmische bewegingen te bewegen. Tai Chi en joggen zullen je bloedsomloop versterken, lethargie vermijden en je lichaam sterk houden. Regelmatige lichaamsbeweging gedurende de wintermaanden is van vitaal belang bij het ontgiften van je lichaam. Je aardse teken kan tijdens de winter echt baat hebben bij een detox om de energie te verhogen en het uithoudingsvermogen te vergroten. Koude ochtenden en kille avonden inspireren niet echt om naar buiten te gaan, maar verbinding maken met de natuur door middel van wandelen is precies wat je nodig hebt.

Luchttekens zijn het tegenovergestelde van vuurtekens. Terwijl vuurtekens worden aangespoord om hun agenda niet te vol te plannen worden luchttekens juist aangemoedigd om persoonlijke verbindingen te onderhouden.

Luchttekens kunnen vatbaar zijn voor longklachten dus het is belangrijk dat je je luchtwegen  beschermt. Wandelen in de frisse lucht zal je revitaliseren, maar vermijd ijzige wind. Voor veel luchttekens neemt de mentale activiteit toe als fysieke activiteit vermindert. Met het risico van een overactieve geest, leidend tot slapeloosheid en de uitputting die onvermijdelijk volgt. Prioriteit geven aan een kalme gemoedstoestand door pranayama (ademwerk) of meditatie is de sleutel tot een goede gezondheid van het luchtelement.

Watertekens optimaliseren hun gezondheid wanneer ze in beweging zijn en synchroon zijn met de getijden van het leven. Wanneer je in de tegenovergestelde richting gaat zwemmen en het leven op je schouders draagt veroorzaakt het alleen maar  zorgen, stress en een verlangen om je terug te trekken. Het verwoest ook je immuunsysteem.

Leer los te laten en laat de flow stromen, vooral in de winter wanneer je weerstand kan worden aangetast door een toestroom van virussen. Watertekens kunnen vatbaar zijn voor verkoudheid, . daarom werken immuun versterkende kruiden zoals echinacea, astragalus en knoflook ook zo goed. Voed je vloeibare element met hete baden, eucalyptus oliën om mee te stomen en of breng tijd door in de buurt van de zee. Hoewel koud weer vaak de dorst onderdrukt zal het stimuleren van hydratatie het natuurlijke evenwicht in je lichaam herstellen.

Boekentip: Selfcare & Rituelen

Self-care en rituelen

Het Selfcare & Rituelen boek helpt je om beter voor jezelf te zorgen. In dit boek vind je alle inspiratie om van je huis een oplaadplek te maken. Met ruimte voor je verlangen naar balans, een gezond lichaam, meer zachtheid en schoonheid. Ook kun je aan de slag met een persoonlijk self-care plan. Het helpt je om tijd voor jezelf te nemen in een wereld die altijd ‘aan’ staat en dat is soms precies wat we nodig hebben.

Bestel jouw exemplaar van Selfcare & Rituelen nu voor € 17,50 bij onze webshop Boekenwereld.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *