Zo kun jij spiritueel groeien: 20 verrassende tips voor een magische zomer

Net als de natuur kun jij deze zomer helemaal opbloeien! Neem deze zomer de tijd om je spiritueel te ontwikkelen: op het strand, op vakantie, lekker in de tuin of op het balkon of gewoon binnen: deze tips helpen geven je inspiratie om jouw spirituele ontwikkeling te versnellen.

1. Ontdek wat jouw vuurelement nodig heeft: het element vuur uit de vijf elementenleer hoort bij de zomer volgens de Chinese geneeskunde. De zomer is dus hét moment om aandacht te geven aan dit element. Is vuur jouw hoofdelement? Je komt erachter dankzij deze test.

Wil je meer leren over het element vuur?

2. Ontrafel je zomerdromen: leer hoe je je dromen kunt gebruiken als een krachtige tool voor manifestatie. Wil je weten wat je dromen betekenen? Dit zijn onze leukste artikelen erover:

3. Zorg voor een bewuste én sexy zomer: blaas je seksleven wat bewustzijn in! Dit zijn onze beste tips voor bewuste seks.

4. Verbind je met de natuur: in de zomer is de natuur heerlijk uitbundig en overvloedig! Zonde om daar niet van te genieten. Tijd doorbrengen in de natuur laat je de helende kracht van Moeder Aarde voelen en is helend.

Wist je dat wandelen in de natuur bijvoorbeeld ontzettend gezond is en dat je trauma’s kunt verwerken dankzij wandelen? Dit zijn de voordelen van wandelen aan zee, op blote voeten, in de natuur of tijdens de volle maan. Je kunt daarnaast niet alleen helen door ín de natuur te zijn, je kunt ook leren over helen ván de natuur.

5. Voel de magie van de zon: in de zomer is de kracht en invloed van de zon duidelijk te zien. Wist je dat de zon ook een spirituele betekenis heeft volgens oude natuurreligies? Dit is de spirituele betekenis van de zon volgens onze favoriete heks Lunadea.

6. Ga buiten op zoek naar kiezelstenen: ze zijn namelijk magischer dan je denkt! Zo gebruik je de energie van deze miljoenen jaren oude stenen.

7. Mediteer in de buitenlucht: je kunt verschillende meditatietechnieken buiten doen om een diepere verbinding met jezelf en de natuur te ervaren. De allersimpelste: ga op het gras, in het bos, op het strand of op de hei zitten en voel de verbinding met de aarde terwijl je gedachten laat voor wat ze zijn. Beeld je in dat je wortels groeit uit je lichaam diep de aarde in en verbind je zo letterlijk met Moeder Aarde.

Ben je benieuwd wat meditatie wel en niet voor je kan doen? Spiritueel leraar Thomas Hübel vertelt het je in dit artikel.

Wil je een speciale meditatietechniek proberen? Dit zijn onze favorieten:

8. Leef in het moment: De zomer herinnert ons eraan om in het nu te leven en te genieten van de eenvoudige pleziertjes van het leven. Wil je meer lezen over leven in het moment? Spiritueel leraar Eckhart Tolle kan je er alles over vertellen.

9. Ervaar het belang van zelfzorg: hitte is voor veel hooggevoelige mensen ontzettend zwaar. Tijd dus voor zelfzorg! Geef jezelf toestemming om te rusten, te herstellen en jezelf te voeden tijdens de zomermaanden. Inspiratie nodig? Hier vind je al onze artikelen over zelfzorg en zo zorg je goed voor jezelf volgens jouw sterrenbeeld.

10. Ga spiritueel reizen: dit kun je eigenlijk overal doen, ook in Nederland! Er zijn zoveel mooie, spirituele plekken om te ontdekken: in Ierland kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de fairies, je kunt leylijnen bezoeken, plekken bezoeken waar stenen mysterieus zijn gestapeld (denk aan de Stone Henge of de hunnebedden), op zoek gaan naar de reuzen in Sardinië, de mysteriën van Eleusis ontrafelen in Griekenland en ga zo maar door!

11. Voel dankbaarheid: voor de overvloedige schoonheid van de zomer en ontdek hoe dit je spiritueel laat groeien. Dankbaarheid is een ontzettend spirituele oefening omdat je je zo bewust wordt van wat je hebt. Je kunt je ego ermee sussen én nog meer moois manifesteren!

12. Creëer: laat je creativiteit stromen tijdens de zomer. De zomer is namelijk hét moment van creatie! Schilderen, bloemen drogen en schikken, een tuintje aanleggen, muziek maken, koken, schrijven en ga zo maar door: er is zoveel wat je kunt creëren! Wist je dat creatie heel spiritueel is en bijdraagt aan je spirituele groei? Dingen creëren is namelijk volgens vele spirituele leraren één van de belangrijkste doelen van de mensheid hier op aarde.

13. Ontdek het belang van speelsheid: omarm de vreugde en speelsheid van de zomer. Niet alles hoeft zo serieus te zijn!

14. Verdiep relaties en ga nieuwe aan: gebruik de zomer om een diepere verbinding te maken met dierbaren en diepgaande relaties op te bouwen. Vraag eens naar hoe het écht gaat, wat levensdoelen zijn of bedenk zelf diepere vragen. Organiseer een bbq, ga op pad en ontmoet nieuwe mensen, vraag die kennis waar je een diepere relatie mee wil opbouwen voor een cocktail (of mocktail) en vier het leven!

15. Ontdek de helende kracht van water: en hoe je deze kunt benutten om jezelf te reinigen en te vernieuwen. Dit kun je bijvoorbeeld simpel doen door de gezonde voordelen van koud douchen te ondervinden, wild te zwemmen of de energetische reiniging van douchen te ontdekken. Of bedenk je eigen waterritueel!

16. Maak frisse gerechten en drankjes: probeer bijvoorbeeld eens deze gezonde ijsthees, ontdek deze vergeten, gezonde, groene groenten die je salades onvergetelijk maken, maak kombucha of ontdek deze frisse fruitwaters.

17. Zoek de stilte op: creëer momenten van stilte en reflectie tijdens de drukke zomermaanden om je intuïtie te versterken en innerlijke wijsheid te vinden.

18. Ontdek spirituele documentaires: regent het óf is het simpelweg te heet om naar buiten te gaan? Dit zijn onze favoriete, spirituele Netflix-documentaires en series.

19. Lees spirituele boeken: dit zijn onze favoriete zomerboeken!

20. Pluis je geboortehoroscoop uit: hier vind je al onze artikelen over astrologie. Wil je de diepte ingaan met je horoscoop? Zo leer je je geboortehoroscoop lezen.

Wil je nog meer tips?

spiritueel ontwakenHeb jij het gevoel dat je spiritueel aan het ontwaken bent en ben je op zoek naar handvatten? Wil je begeleiding bij je spirituele ontwaking? In Gids voor spiritueel ontwaken neemt Mary Mueller Shutan je mee in de twaalf lagen van spiritueel ontwaken. Ze is je onmisbare gids op jouw spirituele pad, daar waar jij het nodig hebt.

Bestel dan nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

bestel nu

Deel dit artikel online

Lisa Ensing

Lisa Ensing

Als freelance redacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *