Zo kun jij spiritueel groeien tijdens Mercurius retrograde

Tijdens Mercurius retrograde kun je vaker last hebben van miscommunicatie, apparaten die stuk gaan en problemen met onderweg zijn. Maar het is ook de perfecte periode om zaken aan te pakken die je nog niet hebt afgehandeld, of plannen te maken voor de toekomst. In dit artikel van astrologe Yasmin Boland lees je hoe je van Mercurius retrograde een periode van spirituele groei maakt.

Het universum probeert ons door middel van Mercurius retrograde te vertellen dat we nog niet klaar zijn om die ene keuze te maken. Er zijn andere factoren waar je nog niks van af weet en waar je eerst naar moet kijken. Het is dus belangrijk dat je informatie blijft verzamelen.

Sommige mensen proberen hun leven even op pauze te zetten als Mercurius retrograde loopt, maar dat is niet erg realistisch. Wie kan het leven nu een aantal weken pauzeren? Al raden we je natuurlijk wel aan om, áls je de kans krijgt om even een stap terug te zetten tijdens Mercurius retrograde, die met beide handen aan te pakken. Het is namelijk het perfecte moment om er even tussenuit te gaan en je rust te pakken.

Wat kun je merken tijdens Mercurius retrograde?

  • Ga er niet van uit dat alles verkeerd zal gaan tijdens Mercurius retrograde; er kunnen ook positieve dingen uitkomen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een baan afwijst, en ze vervolgens bij je terugkomen met een beter contract.
  • Als er problemen uit het verleden naar boven komen tijdens Mercurius retrograde, grijp dan de kans om onafgemaakte zaken af te handelen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je besluiten wat je daarna wilt gaan doen. Deze periode is het perfecte excuus om je leven op orde te krijgen.
  • Het is niet het beste moment om aan iets nieuws te beginnen, maar je kunt de dingen waar je toch al aan begonnen bent wel verbeteren of afmaken. En wat denk je dat er gebeurt als je toch een nieuw project opstart? Precies! Tijdens een nieuwe Mercurius retrograde begin je waarschijnlijk helemaal opnieuw, of je maakt het dan pas af.
  • Ook al doe je nog zo je best, je zult moeite ondervinden om iets te plannen. Wees je ervan bewust dat andere mensen het nu ook lastig vinden om de knoop door te hakken. De beslissingen die wél worden genomen, veranderen waarschijnlijk als Mercurius weer direct gaat lopen.
  • Hechte relaties kunnen het tijdens Mercurius retrograde zwaar te verduren krijgen. Er kan bijvoorbeeld miscommunicatie zijn, je partner kan ineens dramatisch verklaren er klaar mee te zijn en je nooit meer te willen zien, om een week later weer voor je neus te staan. Mensen denken tijdens Mercurius retrograde niet helder na.

Hoe haal je het meeste groei uit Mercurius retrograde? 7 manieren

Je haalt het meeste voordeel uit deze periode door je te focussen op de volgende woorden:

1. Heroriënteren

Soms heb je de tijd nodig om te bepalen wat je volgende stap zal zijn. Tijdens Mercurius retrograde kun je terugkijken op wat je allemaal al bereikt hebt, en kiezen waar je vervolgens aandacht aan wilt besteden. Je handelt juist nu misschien wel meer vanuit je intuïtie en bent je meer bewust van onbewuste gedachten. Zo krijg je opeens een bepaald inzicht, wat normaal gesproken geblokkeerd wordt door je bewustzijn.

2. Herstellen

Wacht niet te lang met de reparatie van iets wat lekt; het kan snel leiden tot een grotere lekkage als je het niet laat maken. Dus kijk wat je opties zijn en ga aan de slag met die reparaties.

3. Heroverwegen

Naarmate je ouder wordt, verandert je wereldbeeld. Dit is een goed moment om nog eens na te denken over dat beeld, en over je normen en waarden, de dingen waarin je gelooft. Het kan zijn dat je denkwijze hetzelfde is gebleven uit gewoonte, maar in werkelijkheid is veranderd.

4. Onthouden

Doe niet aan impulsaankopen, maar wacht totdat je iets vindt voor een lagere prijs. Misschien kom je erachter dat je nieuwe vondst ook beter bij je past.

5. Onderzoeken

Voordat je actie onderneemt, is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je over alle noodzakelijke informatie beschikt om die actie uit te voeren. Na Mercurius retrograde kun je gerust de knoop doorhakken.

6. Terugkeren

Misschien is er een plek die je opnieuw wilt bezoeken, maar waar je nooit de tijd voor hebt gehad. Nu kun je er tijd voor vrijmaken. Naast een fysieke plek kan het ook een situatie zijn die je in je hoofd nog eens wilt nalopen.

7. Afsluiten

Onuitgesproken ruzies kun je niet blijven negeren. Ze blijven in je achterhoofd zitten en beïnvloeden je relaties. Ga oude discussies aan en sluit ze af, zodat ieder verder kan met zijn of haar leven.

Kortom: Mercurius retrograde geeft je de kans om een stapje terug te doen, zaken af te sluiten, en nog eens te overwegen, zodat je straks weer kunt groeien.

Boekentip van de redactie: Leven met Mercurius retrograde

mercurius retrogradeBen jij klaar voor de spirituele groei die Mercurius retrograde je kan brengen? Ontdek wat Mercurius retrograde jou te bieden heeft met Leven met Mercurius retrograde van astroloog Yasmin Boland en Kim Farnell.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,- met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees ook over de betekenis van deze planeten:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *